ŽITELjI Beograda sutra mogu da očekuju zastoje i otežano kretanje na potezu Palata federacije - Hram Svetog Save i to u širokom pojasu. Zbog dolaska najvišeg gosta iz Rusije, pojedine ulice biće u potpunosti nedostupne, druge će biti povremeno zatvarane. Javni gradski prevoz prilagođavaće se situaciji, pa sugrađani mogu da očekuju zastoje i nepoštovanje reda vožnje.

Trasa kretanja ruske delegacije sa Vladimirom Putinom na čelu drži se u strogoj tajnosti, pa najavljenih izmena saobraćaja neće biti. Ipak, od sletanja predsedničkog aviona auto-put od Aerodroma "Nikola Tesla" do grada biće zatvoren. Takođe, biće blokirane, ili bar delimično zatvorene ulice oko Palate Srbija. gde će se Putin sresti sa državnim zvaničnicima.

- Tog dana biće zabranjen svaki vid saobraćaja na trasi kretanja štićene ličnosti, kao i na saobraćajnicama koje se nalaze u neposrednom okruženju - rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd.

Doček Putinu biće organizovan ispred Hrama Svetog Save, što znači da bi i Brankov most trebalo da u potpunosti bude zatvoren u jednom delu dana. Osim u slučaju da trasa delegacije ide auto-putem do Bulevara oslobođenja pa onda do Hrama. I saobraćajnice oko Hrama takođe će biti zatvorene, odnosno ceo potez od Autokomande do Slavije, odnosno do Knez Mihailove.

Građani bi trebalo da budu strpljivi čitavog dana, pošto će pojedine mere obezbeđenja početi da se primenjuju od ujutru.

Podsećamo da je nedavno načelnik Odeljenja za obezbeđenje određenih stranih ličnosti i delegacija Slaviša Krstić rekao da će tokom posete biti primenjene posebne mere fizičkog i tehničkog obezbeđenja na trasama kretanja štićene ličnosti, ali i oko objekata koje će posetiti.

ZABRANA PARKIRANjA

ZBOG dolaska predsednika Putina, na području glavnog grada biće preduzete maksimalne mere obezbeđenja, po takozvanom prvom stepenu.

To podrazumeva i zabranu parkiranja vozila na saobraćajnicama koje se nalaze na trasi kretanja ruskog predsednika. Zato bi sugrađani koji žive na Vračaru i na Novom Beogradu već danas trebalo da preparkiraju vozila, kako ih služba JKP "Parking servisa" ne bi odnela.