Povodom teksta objavljenog na portalu novosti.rs- „Vesić: Đilas je ne samo najveći lopov već i najveći lažov“ , objavljujemo demanti Dragana Đilasa,koji se nalazi u nastavku:Povodom neistina zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića iznosim sledeće činjenice:

1. Nikada nisam izjavio da nijedna linija gradskog prevoza nije skraćena zbog snežnih padavina. Precizno sam na tviteru napisao da nikada nije skraćena nijedna trolejbuska linija kao odgovor na vest da su u jučerašnjem danu, zbog loše organizovanog čišćenja ulica, skraćene trolejbuske linije ka Zvezdari i Učiteljskom naselju.

2. Svako ko se bavio poslom vođenja grada zna da je suština čišćenja ulica u pripremi, odnosno da je neophodno da se po ulicama pospe so pre nego što sneg počne da pada. Ako se to ne uradi, nema nikakve šanse da se obezbedi nesmetano odvijanje saobraćaja. U mom mandatu smo imali treći najveći sneg u istoriji Beograda (53 cm), ali je grad funkcionisao i u tim okolnostima.

3. Što se funkcionisanja javnog gradskog saobraćaja tiče, od izuzetne važnosti je stanje vozila kako GSB-a, tako i ostalih gradskih preduzeća. Trolejbusi koji su kupovinom novih izbačeni iz upotrebe pre skoro deset godina, vraćeni su na ulice. Mnogo je tvrdnji da su vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća u lošem stanju, da mnoga nemaju ni zimske gume. Sve to se odražava na njihovo korišćenje i funkcionalnost u ovakvim uslovima.

4. Tvrdnja da je zbog nesposobnosti gradskih vlasti auto-put bio u prekidu, pokazuje neznanje zamenika gradonačelnika. Saobraćaj auto-putem je jedne godine bio u prekidu na usponu iznad Bubanj potoka, ali to je saobraćajnica koju održava Republika Srbija, a ne Grad Beograd. Tokom jučerašnjeg dana je auto-put kroz Beograd bio potpuno očišćen od snega, za razliku od gradskih ulica, jer je ovoga puta Republika svoj posao odradila kako treba.

5. Grad je dodatno angažovao sve koji su bili spremni da za dnevnu nadoknadu čiste trotoare kako bi se građani bezbednije njima kretali. To je normalna mera u uslovima velikih padavina, jer broj zaposlenih u gradskim preduzećima nije dovoljan da to odradi dovoljno brzo. Tvrdnja da su angažovana lica slomila 3.000 lopata, zaista ne zaslužuje komentar.

Dragan Đilas,
jedan od osnivača Saveza za Srbiju