NELEGALNI objekat u Kordunaškoj ulici broj 4 gotovo je završen, uprkos krivičnoj prijavi koju je Opština Zemun podnela protiv investitora još u februaru 2017. godine Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Investitor "Sinegrija gradnja i nekretnine" d.o.o. iz Zemuna dobio je građevinsku dozvolu u maju 2016. godine za izgradnju podruma, prizemlja, prvog sprata i potkrovlja sa 13 stanova.


PROČITAJTE JOŠ: Zemun: Zaklonili sunce, potkopali temelje

Prema informacijama iz Opštine Zemun, građevinski inspektor je sproveo upravni postupak nakon što je konstatovao da su investitori odstupili od planiranog projekta i doneo rešenje o obustavi radova, a posle isteka utvrđenog roka, i rešenje o uklanjanju svih izvedenih radova.

Međutim, rešenja su ostala "mrtvo slovo na papiru", investitor je nastavio gradnju. Zgrada je još pre dve godine premašila dozvoljenu visinu i ima četiri sprata, a sada je gotovo završena. Objekat ima prednju fasadu, prozore, čak i struju i vodu.

Opština Zemun je podsetila da nelegalni objekat više nije u njihovoj nadležnosti, jer je prevazišao veličinu od 300 metara kvadratnih, pa je sada odgovoran grad. Gradska uprava zasad nema odgovore na naša pitanja.


PROČITAJTE JOŠ: Dozvole za "divlje" neimare tek 2020.

GRADILIŠTE

KAKO "Novosti" nezvanično saznaju, u noći između ponedeljka i utorka ove nedelje nepoznati počinioci ušli su na gradilište, odnosno u gotovo završenu zgradu, i navodno polomili neke prozore, novu keramiku i vodovodne cevi, pa je došlo do poplave.

U MUP je rečeno da sa ove adrese nije bilo prijave incidenta.