STANOVNICIMA prestonice, ledom okovani trotoari zadaju najviše muka. Međutim, ima i onih koji se raduju snegu, jer čisteći pločnike mogu da zarade pristojan džeparac. Iako je ove godine izostao javni apel Grada da se građani jave za čišćenje snega, u omladinskim zadrugama ovim povodom posla nije manjkalo. Za osam sati "lopatanja" omladinci zarade 2.000 dinara.

Zaposleni iz prestoničkih domova zdravlja, skupštine stanara i privatnih preduzeća još pre početka padavina obratili su se zadrugama kako bi na vreme pronašli čistače.

- Posla je bilo od kada je pao prvi sneg u decembru. Imali smo zahteve za čišćenje snega u novobeogradskom naselju Belvil, u blizini hotela "Hajat", ali i u dvorištima privatnih firmi širom prestonice - objašnjavaju za "Novosti" zaposleni u OZ "Bulevar". - Kontaktirali su nas i predstavnici skupština stanara kako bi se očistili platoi, ali i parkinzi ispred njihovih stambenih jedinica.


PROČITAJTE JOŠ: GRADONAČELNIK: Nadležne službe u 4. stepenu pripravnosti dok bude trebalo, očekuje se 48 sati snežnih padavina

Prema rečima nadležnih iz OZ "Bulevar", interesenata za ovaj sezonski posao bilo je i pre početka padavina. Uglavnom su to bili studenti i mladići do 25 godina, koji su jedva dočekali da se ulice zabele. Kako bi se na vreme obezbedio neophodan broj, prijave su počele još početkom decembra. Omladinske zadruge su zatim spiskove dostavljale svojim klijentima, kako bi mogli da im se jave i tokom prazničnih dana kada zadruga nije radila.