PUTOVANjE đaka OŠ "Nikola Tesla" iz Leštana, čija škola je zbog izgradnje nove zgrade porušena, nastavlja se i danas, posle raspusta. Ni ledom okovani putevi neće omesti vozače školskih autobusa da mališane u ovim hladnim danima bezbedno prevezu do Kaluđerice, gde u OŠ "Miloje Vasić" od septembra pohađaju nastavu.

Međutim, umesto ustaljenom trasom, odnosno ulicama Save Kovačevića i Zabranskom, kojom su saobraćali od početka školske godine, autobus će od danas do Kaluđerice đake voziti Smederevskim putem. Ova saobraćajnica povezuje sva naselja na teritoriji opštine Grocka i pripada kategoriji puteva prvog prioriteta, koji se u zimskim danima stalno čiste od nanosa snega.


PROČITAJTE JOŠ:
Vesić: Sve ulice prvog prioriteta očišćene, javni prevoz u punom kapacitetu

- Zbog sigurnosti dece, danas ali i narednih dana, dok se sneg ne bude otopio, autobus će saobraćati Smederevskim putem. To je, možda, malo duža trasa od standardne, koja je uspostavljena na početku školske godine, ali svakako sigurnija za đake - kaže, za "Novosti", Dragoljub Gačić, direktor OŠ "Nikola Tesla". - Juče smo imali sastanak na kojem smo ustanovili da je najbolje da ova maršruta ostane sve dok se vreme ne prolepša. Takođe, pomenutom trasom smo prevozili đake i kada je pao prvi sneg.

Nadležni iz GO Grocka ističu da je od ove godine Zabranska ulica uvršćena u prioritetne deonice za čišćenje, upravo zbog školskog autobusa. Međutim, zbog velike uzbrdice koja se nalazi u ovoj ulici, kretanje autobusa u zimskim danima je otežano.

- Najbitnije je da postoji alternativa i da deca uvek stignu do škole - objašnjavaju nadležni iz GO Grocka. - OŠ "Miloje Vasić" nalazi se izvan glavne saobraćajnice, i do nje se stiže okolnim ulicama, koje se, takođe, redovno čiste od snega i nasipaju solju, kako bi autobusi mogli da stignu do školskog dvorišta, i tu ostave učenike.


PROČITAJTE JOŠ:
Inženjeri više neće za katedru

GAK: U SEPTEMBRU U NOVOJ ZGRADI

SLAVKO Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, rekao je, za "Novosti", da će u narednim danima biti objavljen tender kako bi radovi na izgradnji osmoletke mogli da počnu. Planirano je da osnovci u nove klupe sednu početkom naredne školske godine. Gradnja ove škole odlagana je nekoliko puta, pa su roditelji sumnjičavi i prema ovom obećanju.