ZGRADA u Kordunaškoj broj 4 u Zemunu nastavlja da ometa život komšijama u neposrednoj okolini. Stanovnici ove ulice godinama negoduju zbog objekta na četiri sprata, ogromne širine, koji je počeo da se gradi još u februaru 2016. godine, o čemu su "Novosti" već pisale.

Ekipi "Novosti" juče je komšinica G. Š. ogorčeno ispričala da, uprkos svim naporima koje su ona i njene komšije uložili da spreče dalju gradnju nelegalnog objekta ili izdejstvuju njegovo rušenje, još ništa nije preduzeto. Naglašava da su se više puta obraćali nadležnim službama, a da im one nisu dale nikakve konkretne odgovore.


PROČITAJTE JOŠ:
Inženjeri više neće za katedru

Opština Zemun je, kako komšije tvrde, podnela krivičnu prijavu protiv investitora prošle godine u februaru, a rešavanje je, po nezvaničnim informacijama, već pokrenuto. Međutim, dovoljan je pogled da i prolaznik shvati da je zgrada gotovo završena, fasada je završena sa prednje strane, postavljeni su prozori, a zgrada ima struju i vodu, tako da "pokretanje postupka" zvuči prilično naivno.

Od početka zidanja zgrade koja je, kako kašu komšije, imala dozvolu za sprat i potkrovlje, pa i tablu sa informacijama (koje sada nema) žiteljima okolnih kuća najviše je smetalo što im pucaju temelji zbog novogradnje u neposrednoj blizini.

- Meni je ispucala garaža, beton je počeo da se povlači. Oni nikakav potporni zid nisu stavili, potkopali su mi i podtemelj garaže. Sunce su mi potpuno zaklonili, a i svi prozori gledaju pravo na moje dvorište i kuću, nemam nikakvu privatnost - pokazuje očigledno naša sagovornica iz Kordunaške ulice.

Prema rečima komšija, glavni investitor ove zgrade je, zajedno sa bivšim vlasnicima zemljišta, dobio dozvolu za izgradnju sprata i potkrovlja, međutim, objekat je odavno prešao visinu, odnosno spratnost za koju je imao dozvolu. Stanovnici Kordunaške se plaše da bi svakog trenutka zgrada mogla da se uruši, zbog dubine temelja od šest metara.

Ekipa "Novosti" radnike nije zatekla na gradilištu, ali su nam u susedstvu rekli da dolaze povremeno i da nisu obezbeđeni.

Žitelji Kordunaške nadaju se da će Grad "nekako" rešiti ovaj problem i da neće više strahovati za svoju bezbednost.


PROČITAJTE JOŠ:
Radi klizalište na Adi

RADNICI ULAZE U DVORIŠTA BEZ PITANjA

OSIM urušavanja i pucanja okolnih kuća, jedna od komšinica se žali i na radnike. Kaže da prolaze često kroz njeno dvorište bez pitanja, jer nedostaje deo ograde između njene kuće i gradilišta.