PROCEDURA za izdavanje invalidske parking-karte i rezervacija parking-mesta za osobe sa invaliditetom je pojednostavljena, pa sada sugrađani sve potrebne papire i zahteve mogu da podnesu u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu.

- Pojednostavili smo proceduru i olakšali osobama sa invaliditetom da sve mogu da završe na jednom mestu, a ne, kao što je do sada bio slučaj, da se ide na tri različita mesta - istakla je Nataša Stanisavljević, sekretarka za socijalnu zaštitu. - Podnošenje zahteva počinje od 1. januara, a produžićemo rok važenja parking-nalepnica iz 2018. godine do 15. marta, kako bi svi oni koji imaju ovo pravo mogli na vreme da podnesu zahteve bez prekida prava.


PROČITAJTE JOŠ: Čukarica: Tramvaja nema, autobusi puni

Svi zahtevi se nalaze na jednom obrascu i dovoljno je da stranka zaokruži onaj koji želi da ostvari. O zahtevu za ostvarivanje prava na besplatno korišćenje obeleženog parking-mesta na javnim parkiralištima na teritoriji grada rešava Sekretarijat za socijalnu zaštitu, dok zahtev za rezervaciju parking-mesta rešava Sekretarijat za saobraćaj. Posle završetka procedure oko izdavanja parking-nalepnice, "Parking servis" je šalje o svom trošku na kućnu adresu lica koje je podnelo zahtev.