POSTAVIĆEMO fizičke, betonske prepreke kako bismo zaustavili bahate kamiondžije, koje, i pored zabrane, prolaze kroz Novogradsku ulicu u Zemunu. Takođe, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za 2019. godinu ima plan projektovanja i finansiranja kompletne Novogradske ulice, čime će se rešiti problem kišne kanalizacije koji je uzrok potkopavanja i oštećenja domova u ovom delu Zemuna.

Pročitajte još: Zatvorena Novogradska

Ovo je juče, gostujući na Studiju B, najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić i objasnio da Grad radi sve što može kako bi pomogao ugroženim ljudima u Novogradskoj. Iako su stručnjaci sa Građevinskog fakulteta na terenu i ispituju tlo, zgrada vrtića "Pčelica Maja" sve je nestabilnija i preti da se obruši na višespratnicu sa desne strane. Zid između predškolske ustanove i stambenog objekta je napukao, a stanari se plaše lošeg vremena, kiše i snega.

- Plašimo se da se vrtić sam ne sruši do proleća, kada je najavljena rekonstrukcija cele ulice - pričaju žitelji Novogradske. - Pukotine se šire, a sada ovaj objekat može ugroziti i stanare iz nove zgrade. Geomehaničari su izbušili tri rupe i tri istražne jame i mere oštećenja tla.

Goran Vesić zamolio je sugrađane iz ovog dela Zemuna za razumevanje i strpljenje dok traju radovi.

Pročitajte još: JOŠ JEDNA HAVARIJA U ZEMUNSKOJ ULICI: Poplavljena Novogradska

- Molim stanare Novogradske da razumeju da su ove kuće njihova privatna svojina, a ne vlasništvo Grada, i da radimo i van svoje nadležnosti kako bismo im olakšali život.

INSPEKCIJA U KAMENDINU

UGROŽENI stanari iz Novogradske ulice nisu otišli u privremeni smeštaj u Kamendin, jer su, prema njihovim rečima, uslovi veoma loši. Zbog žalbi mnogih sugrađana, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će poslati inspekciju u socijalne stanove u Kamendinu i Malom Mokrom Lugu.