IZGRADNjA Prihvatilišta za decu u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari je u završnoj fazi, a rok za završetak je 25. februar. Novi rok i krajnji rok precizirao je gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je sa sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević obišao radove.

Prema Radojičićevim rečima, kapacitet novog objekta je mnogo veći, a deca će u njemu moći da se zadrže najviše šest meseci. Nakon toga, biće upućivana u hraniteljske porodice ili na drugo mesto gde će im biti obezbeđeni uslovi za boravak.

- Zadovoljan sam, urađeno je 97 odsto posla, ali sam veoma srećan i zbog činjenice da ćemo novim objektom Prihvatilišta rešiti veliki problem - istakao je gradonačelnik. - Prostor u kojem se deca trenutno nalaze nije odgovarajući i zauzima površinu od svega 250 kvadratnih metara, dok će ovde na raspolaganju imati više od 1.700 kvadratnih metara. Reč je o najugroženijim kategorijama - zlostavljana deca, deca bez roditelja ili staratelja, kao i deca koja su bila predmet trgovine ljudima. U razgovoru sa direktorkom saznao sam da je jedna od novogodišnjih želja dece u Prihvatilištu upravo dobijanje boljih uslova koji ih ovde očekuju.


PROČITAJTE JOŠ: Novi dušeci u Prihvatilištu

GODIŠNjICA CENTRA

GRADSKI centar za socijalni rad obeležio je juče 27 godina od osnivanja. Tim povodom dodeljene su i zahvalnice za uspešnu saradnju i doprinos u ostvarivanju ciljeva socijalne zaštite. Među brojnim gradskim čelnicima, među dobitnicima su se našli i predstavnici medija, poput novinarke našeg lista Jelene Skenderije.

Pre 27 godina, Gradski centar je imao 62.590 korisnika, 474 zaposlena i 355 stručnih radnika. Danas se na evidenciji Centra nalazi 107.806 korisnika. G. N.