PRIPADNICI MUP Srbije intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti, kao i na identifikovanju zasada još nepoznatih napadača koji su prethodne noći, kako se sumnja, izazvali požar u kući i garaži penzionisanog policajca Milana Jovanovića (68) u Vrčinu, sada zaposlenog kao novinar portala "Žig info".

Vatrena stihija je progutala garažu i "mercedes" koji je vlasništvo Jovanovićeve supruge Jelene, prizemlje i deo sprata kuće. Niko nije ozbiljnije povređen, ali je pričinjena ogromna šteta. Milan Jovanović u sredu je bio vidno potresen onim što se dogodilo njegovoj porodici:

- Srčani sam bolesnik sa tri bajpasa, a imam i problema sa disajnim organima - priča Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: POŽAR U LESKOVCU: Nastradao u napuštenom objektu

- Popio sam lekove i zaspao u sobi u prizemlju, dok je supruga gledala TV. Oko 3.30 čula je buku, a onda osetila dim i videla vatru. Goreli su naša garaža i auto...

Kad je požar počeo da se širi i na kuću, Jelena je otrčala do sobe u kojoj je spavao njen muž.

- Jedva me je probudila, što zbog lekova, što zbog omamljenosti od dima kojeg sam se već nagutao. Sama me je izvlačila napolje da me spase. Onda su u pomoć pritrčale komšije, stigla je policija, vatrogasci. Gasili su vatru, a mene je Hitna pomoć odvezla u bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ: POŽAR U MIRIJEVU: Vatra progutala sprat i potkrovlje kuće

Jovanović se, nakon ukazane pomoći, vratio u Vrčin:

- Malo je nedostajalo da poginem... Kuća mi je izgorela do temelja i sve što sam radio poslednjih godina je uništeno. Nemam čak ni garderobu, dale su mi komšije kod kojih sad boravimo, spavamo, jedemo. Ne znamo šta ćemo dalje, ali apelujem na nadležne da pronađu one koji su sve ovo učinili, kao i one koji su im naredili da to urade. Znamo da su bila dvojica napadača i da su se do kuće dovezli automobilom. Imali su kapuljače na glavi i najverovatnije su ubacili u garažu Molotovljeve koktele i izazvali požar. Kako sam čuo, policija je tokom uviđaja našla i jednu čauru.


Foto: N.Skenderija

Foto: N.Skenderija

Jovanović kaže da za ono što priča poseduje i dokaze - snimak sa kamera komšijske kuće, koje su "sve zabeležile".

- Istragu prepuštam nadležnima, pre svega policiji, u kojoj sam nekada i sam radio kao operativac. Ne mogu zasada da uprem prst u nekoga i kažem: "Taj je kriv!" Ipak, sumnjam da se sve ovo dogodilo zbog mog istraživačkog rada i čestih "prozivanja" za zloupotrebe, prevare i krađe nekadašnjeg direktora jednog srpskog giganta, a sada čelnika u Opštini Grocka. Čovek mi je svojevremeno otvoreno pretio, zbog čega sam ga prijavio policiji, a sada se sveti i želi da me ućutka. Ali, treba da zna da dokazi koje godinama prikupljam o njemu - nisu izgoreli!

Nameštaj koji je izgoreo u požaru Foto N. SkenderijaUNS APELUJE NA NADLEŽNE

NAKON incidenta u Vrčinu, u sredu se saopštenjem oglasilo i Udruženje novinara Srbije, koje poziva policiju i tužilaštvo da hitno ispitaju sve okolnosti pod kojima je izgorela kuća novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića, kao i da utvrde ima li ovaj događaj ima veze sa poslom kojim se on bavi i o tome obaveste javnost.


Milan Jovanović i garaža na koju su bačeni Molotovljevi kokteli

Foto: N.Skenderija