BEOGRAD će sa zadovoljstvom kupovati tramvaje proizvedene u Srbiji. Velika je čast da imamo mogućnost da kupujemo "Simensove" tramvaje koji će se proizvoditi u Kragujevcu, kako je najavio predsednik Vučić. Ovo je juče izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić i podsetio da će to biti veliki povratak "Simensovih" tramvaja na naše ulice.

Pročitajte još: Na ulicama i privatni tramvaji i trolejbusi?

- Beograđane je 1923. godine prevozilo 30 modernih "Simensovih" tramvaja i 30 prikolica istog proizvođača - rekao je Vesić. - Pet godina kasnije dobili smo još 40 tramvaja, pa je Beograd 1932. godine imao 13 tramvajskih linija i 96 tramvaja. Drugi svetski rat smo dočekali sa 10 tramvajskih linija i ukupno 104 tramvaja.

Prema njegovim rečima, Beograd će u narednim decenijama širiti tramvajsku mrežu jer je u planu izgradnja mreže prema Višnjičkom polju i Zemunu, kao i spajanje Slavije i Kalemegdana šinskom linijom 1.

- Do sredine naredne godine biće završeno postavljanje šina preko Mosta na Adi pa ćemo povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom - najavio je Vesić. - Naredne godine počinje rekonstrukcija ulica i tramvajskih šina u 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana čime će se omogućiti da novi tramvaji koriste čitav krug "dvojke".