STANjE na liniji 85, koja saobraća od Borče do Banovog brda, sve je lošije! Duga trasa, mnogobrojne izmene ulica kojima se vozilo kreće, ali i svakodnevno iskakanje autobusa na ovoj liniji, učinili su da žitelji Borče zahtevaju njeno gašenje. Kažu da je bolje da se linija ukine, kako ne bi računali na ovaj prevoz, nego da i dalje svakog dana čekaju na minusu, ne znajući hoće li se željeno vozilo pojaviti.

PROČITAJTE JOŠ - Ogromne gužve na linijama 81 i 81L

Linija 85 od kad je uvedena, omogućila je žiteljima Borče da umesto Pančevačkim mostom, stignu na drugu stranu reke preko Pupinovog mosta. Zato su autobusi dupke puni već na trećoj stanici. Tako, oni koji čekaju na Zrenjaninskom putu kod Panonije ili Malog Zbega, u autobus mogu da uđu samo na silu.

PROČITAJTE JOŠ - Krcati autobusi voze ka Mirjevu

- Nema dana kada na liniji 85 nije gužva - priča Sanja S., iz Borče. - Autobusi redovno preskaču polaske, a putnici čekaju i po 40 minuta na stanici. A kad se i pojavi, u vozilo ne može ni da se uđe. Vozila su stara, često se kvare. Stalno se žalimo nadležnom Sekretarijatu i GSP, ali se oni pravdaju činjenicom da je trasa duga, i da autobusa nema zbog stalnih izmena i radova na ulicama.

Izmenjena trasa, zbog zatvaranja Novogradske ulice u Zemunu, i radova u ulici Bratstva i jedinstva, koji su trajali celo leto, uzela je svoj danak. Ipak, loša vozila koja se kvare i ispadaju iz reda vožnje najveći su problem koji ovu liniju opterećuje.

Na pitanje "Novosti" da li je moguće da se ova linija pojača i da polasci na njoj budu na svakih deset minuta, iz Sekretarijata za javni gradski prevoz odgovaraju:

- Po trenutno važećem redu vožnje, na liniji 85 radnim danom u periodima vršnih opterećenja saobraća 11 zglobnih autobusa na planiranom intervalu sleđenja od 14 do 15 minuta. U periodima van špica planirani intervali sleđenja su od 16 do 17 minuta.

UMESTO GSP, ŠALjU PRIVATNIKE

PROBLEMI na liniji 85 ne opterećuju samo sugrađane, već i privatne prevoznike. Naime, Sekretarijat za saobraćaj neretko povlači autobuse privatnih prevoznika koji voze na drugim linijama, kako bi preuzeli polaske od Borče do Banovog brda.