DOČEK Nove godine U Beogradu biće pun iznenađenja, sprema se bogat program za Beograđane i sve koji budu želeli da posete prestonicu Srbije - rekao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada.

Iako će za 15 dana zvanično biti obelodanjeno ko će zabavljati goste u "najluđoj noći", prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Beograđani i gosti Beograda u novu 2019. godinu ući će uz Bajagu i Harisa Džinovića.

PROČITAJTE JOŠ - Novogodišnja zabava počinje

- Program smo koncipirali tako da 30. decembar bude dan za di-džejeve, program prilagođen mladima, 31. decembra tu će biti najveće zvezde koje će i privući najviše publike, a 1. januara ćemo imati koncert klasične muzike - rekao je Nikodijević ne precizirajući o kojim izvođačima je reč.

Čitav decembar će biti u znaku nadolazećih praznika, pa će tako biti organizovane mnoge manifestacije, prvenstveno posvećene mališanima.

- Biće koncerata, dečjih predstava, "Božićno seoce" kod Hrama Svetog Save, na Trgu Nikole Pašića će biti klizalište oko čitave fontane, gejming zona i prvi put sankalište visoko šest metara i široko dva metra - precizira predsednik Skupštine. Prvog januara će tradicionalno biti organizovana Ulica otvorenog srca u Svetogorskoj i na još devet lokacija i mnoge druge aktivnosti.


Bajaga na dočeku 2017.,foto I.Marinković

Kada je reč o turistima koji su posetili glavni grad, zabeležen je porast od 13 odsto u odnosu na prošlu godinu, i taj trend će se samo uvećavati, uveren je Nikodijević.

Ponuda u Beogradu je najbolja što se regiona tiče, pa se i sada očekuje rekordna poseta u poslednjim danima stare i prvim danima nove kalendarske godine.


Haris na dočeku 2015.,foto I.Marinković

VEĆI BROJ TURISTA

BROJ turista i noćenja u Beogradu se povećava za po 15 odsto godišnje, a samo u septembru smo imali za 13 odsto više stranih i oko 14 odsto više domaćih turista u odnosu na isti period prošle godine - rekao je Nikodijević.