NISKE temperature u poslednja tri dana posle produženog miholjskog leta uvele su u pripravnost "Beogradske elektrane". Kako su saopštili iz ovog preduzeća, pre dve večeri, sistem je pušten na dvadesetčetvoročasovni režim isporuke toplotne energije potrošačima. Tako će raditi do daljeg.

- Pravila o radu distributivnog sistema daljinskog grejanja, koje je usvojila Skupština grada, u potpunosti se poštuju - navde iz ovog preduzeća. - Budući da je temperatura spoljašnjeg vazduha izmerena u 18 sati niža od jedan stepen celzijusa, a da su prognozirane vrednosti u periodu od 22.00 do 6.00 niže od nule, nije bilo dileme da se pusti celodnevno grejanje.

PROČITAJTE JOŠ - DžABA CENTRALNO: Koriste grejalice da zagreju stanove

Prema rečima odgovornih, ovakav režim rada trajaće sve dok traju i pomenuti vremenski uslovi. Iz preduzeća podsećaju i da su u prethodnoj grejnoj sezoni, celodnevnu isporuku toplotne energije imali 82 dana.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada bilo je reči o umanjenju računa za grejanje zbog visokih temperatura od 15. oktobra do pre nekoliko dana, ali ta inicijativa nije dobila zeleno svetlo većine odbornika.


ENERGENATA IMA DOVOLjNO

GRADSKE elektrane jedne su od retkih u Srbiji koje mogu da greju na sva tri enegenta - na gas, ugalj i mazut. Svega ima dovoljno.

- Havarije su uvek moguće zbog velikih oscilacija u temperaturi, ali dežurne službe su osposobljene i spremne da reaguju u kratkom roku - istakao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada.