ŽITELjI delova čukaričkog naselja Rušanj već neko vreme oprezno koračaju ulicama, iz straha od čopora pasa koji su se nastanili na nekoliko lokacija. Kako kažu stanovnici, ne osećaju se bezbedno od kada su životinje ujele dve osobe. Navodno, slučaj su prijavili "Zoohigijeni", ali nadležnih još nema da odvedu pse. Iz ove službe navode demantuju.

Prema priči jednog od stanovnika Rušnja, tri čopora okupiraju različite delove naselja - jedan je na raskrsnici kod Pošte, drugi oko stambene zgrade kod autobuskog stajališta 532 u Orlovcu, a treći na okretnici pomenutog autobusa.


PROČITAJTE JOŠ:
Španski za penzionere

- Uplašeni smo za decu, i njih je strah - kaže naš sagovornik. - Ti psi su odbačeni i ne čudi što reže na ljude. Nekoliko nas je zvalo nadležnu službu, rečeno nam je bilo da je njihova ekipa na terenu, ali psi su i dalje na ulici.

Kako kaže meštanin Rušnja, svestan je da su za nastanjivanje pasa odgovorne i komšije, koje ih hrane, ali situacija je postala ozbiljna. Međutim, Budimir Grubić iz "Veterine Beograd" demantuje da su slučajevi ujedanja muškarca i žene zabeleženi.

- Da su napadi prijavljeni, ja bih imao tu informaciju. Građani moraju da znaju da se pridržavamo zakonske obaveze, a to je da uhvatimo problematične pse, čipujemo ih i vratimo na lokaciju. Naše ekipe na teren izlaze po pozivu, ali ukoliko ih nema na prijavljenoj adresi u tom trenutku, mi tu ne možemo ništa da učinimo - objašnjava Grubić.


PROČITAJTE JOŠ:
Problem i sa PP aparatima u vrtićima!

PITBULOVI POVREDILI ŽENU U GAJU

KRAJEM jula prošle godine, u naselju Gaj, u opštini Barajevo, tri vlasnička psa napala su Maru Vučićević (63) i dečaka D. J. (15). Povrede žene bile su opasne po život, dok je dečak prošao sa lakšim ozledama. Reč je bilo o rasi pitbulova, a radnici "Zoohigijene" uspeli su da uhvate samo jednog od njih.