ZGRADA, verovatno najbizarnijeg izgleda u prestonici, gradi se bez građevinske dozvole u Ulici Svetozara Zorića, u naselju Medaković na opštini Zvezdara. Objekat, koji zasada ima sedam spratova, širine je svega nekoliko metara. A, postavljen je tik uz drugu zgradu. Prema nezvaničnim saznanjima, u četvrtak je građevinska ispekcija, zajedno sa komunalnom policijom, izašla na teren i zatvorila pomenuto gradilište. Međutim, iz Sekretarijata za informisanje grada "Novosti" nisu dobile potvrdu informacije o ovom slučaju.

Na pomenutom gradilištu nema table sa neophodnim informacijama o gradnji, rokovima i ostalim zakonski obaveznim elementima, ali ekipa "Novosti" videla je da radnici neometano zidaju.

Pročitajte još - UPRKOS NALOGU ZA RUŠENjE: Stanari se useljavaju u zgradu bez papira

Plac na kojem se gradi uzan je i nepristupačan. Izgled građevine podseća na pljosnatu tablu ili "plazma" televizor. Osim što objekat izgleda nestvarno, i lokacija je neverovatna. Put se završava gde i gradilište, a komšije iz susedne zgrade kažu da je dodatni problem klizište koje se nedavno pojavilo u ovoj ulici.

Kako je objekat ukopan sprat ispod nivoa, Ulica Svetozara Zorića je polako počela da tone. Asfalt je pukao na sredini i stvoreno je nekoliko većih kratera. Prema rečima stanara, problemi su počeli kada su radnici počeli da ukopavaju temelj za "plazmu".

Foto P. Milošević

- Ulica svakim danom sve više uleže u zemlju, plašimo se samo da jednog dana i naša zgrada ne sklizne - objašnjavaju, za "Novosti", ogorčene komšije.

Iz Opštine Zvezdara, na čijoj se teritoriji gradi višespratnica, kažu da da će više informacija o ovom slučaju imati tokom današnjeg dana.