DA investitori ne biraju gde će izgraditi stambene objekte, svedoči najnoviji slučaj gradnje, zabeležen u Ulici Svetog Nikole 34 na Zvezdari. Ova saobraćajnica "štiti" južnu stranu Novog groblja, pa će tako budućim stanarima pogled s prozora "pucati" na ovo večno počivalište i Aleju velikana. Ipak, tačan datum kada će objekat biti završen ostaje nepoznanica, jer informativne table - nema!

Vredni građevinari podigli su spratove stambene zgrade. Pet etaža, sa prizemljem i potkrovljem, uočava se čim se kroči u Ulicu Svetog Nikole. Zgrada je dobila obris, ali utisak da nije baš sve kako treba potkrepljuje činjenica da se o objektu ne zna apsolutno ništa. Informativna tabla, inače obavezan detalj legalnih gradilišta, izostala je ispred zaštitne ograde. Ko je investitor, kada su radovi počeli i koji je rok za poslednji dan izgradnje, ne zna se. Da sve bude još čudnije, radnici su izgleda u utorak dobili slobodan dan, jer na ovom gradilištu nije bilo nikoga. Ipak, sav građevinski materijal, mešalica, skele i daske bile su pripremljene za upotrebu.


PROČITAJTE JOŠ - Bespravna gradnja kao pranje novca


Kako smo uspeli nezvanično da saznamo, komšije poznaju investitora iz viđenja, ali i po "čuvenju".

- Ime investitora mi nije poznato, ali čula sam da je pouzdan građevinac, da pravi kvalitetne zgrade - kaže nam žena iz susedstva. - Reč je o ozbiljnom čoveku, koji je već gradio na Zvezdari. Koliko se sećam, sagradio je nekoliko objekata u Krfskoj ulici.

Prema rečima komšinice, i njoj je čudno što radnika nema na terenu, budući da svakodnevno buše od ranih jutarnjih sati. Koliko su posvećeni, kaže nam sagovornica, svedoči i podatak da je zgrada skoro gotova, a gradnja je počela u junu!


PROČITAJTE JOŠ - KOPALI TEMELj “NA DIVLjE”: Majstori otišli materijal ostao


- Na ovom placu, u kući sa velikim dvorištem živela je starija žena. Kada je ona preminula, naslednici su odlučili da ga prodaju investitoru, koji im je inače rođak. On im je lokaciju isplatio u kešu - ispričao nam je dobro upućen sused.


OPŠTINA BEZ ODGOVORA

IZ Opštine Zvezdara, nažalost, do zaključenja ovog broja "Novosti" nisu dobile odgovor na pitanje da li su upoznati sa zidanjem još jednog objekta na njihovoj teritoriji.

Takođe, da li investitor ima dozvolu za gradilište, zasad je nepoznato.