NAKON upada petnaestak muškaraca u beogradski klub "Komitet" u Beton hali, Prvo osnovno javno tužilaštvo dalo je nalog policiji da se prikupe svi potrebni dokazi, a pre svega da se identifikuju napadači, kako bi protiv njih mogao da se vodi postupak. Kako "Novosti" saznaju, na teret će im se staviti krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši nasilje. Prema zakonu, za ovo delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora. Nezvanično, sumnja se da je motiv napada odbijanje da se plati reket.

Sve se dogodilo minulog vikenda, u noći između subote i nedelje. U klub, koji je otvoren tek veče pre incidenta, u jednom momentu, prema priči očevidaca, upali su maskirani huligani, sa palicama i šipkama. Oni su prethodno prebili radnike obezbeđenja, a zatim su krenuli da lome inventar, usput udarajući i goste lokala, koji nisu uspeli na vreme da im se sklone sa puta. Tom prilikom, navodno, nekoliko njih zadobilo je povrede.

PROČITAJTE JOŠ: Bojan Marović: Trebalo je da u ponoć izađem na scenu, a onda je odjednom nastao haos, ljudi su se bacali na pod, krili pod stolovima!

Policija bi po nalogu Tužilaštva trebalo da sasluša očevice. Pre svih, zaposlene na ulazu u lokal, ali i da pregledaju sve raspoložive snimke sa kamera lokala, kao i one video-zapise koji su se pojavili na društvenim mrežama. Sve to bi moglo da pomogne u identifikaciji napadača. Prema nepotvrđenim saznanjima, do upada je došlo nakon što je menadžmentu kluba dva puta traženo da plate reket, što je on odbio. Istragom će se utvrditi da li je to tačno i ako jeste, ko im je to tražio.

"NIZ DEZINFORMACIJA"

POVODOM nemilog događaja, oglasio se i menadžment "Komiteta" u čijem saopštenju se navodi da se u javnosti pojavio niz dezinformacija.

- Neprijatne scene se jesu dogodile u subotu u ponoć i ovom prilikom se izvinjavamo gostima koji su bili primorani da gledaju sve to i da na neki način budu prisutni kao očevici, a ne kao žrtve nasilja, kako su neki mediji preneli - navodi se u saopštenju. - Klub nije razoren, već je posle manjih intervencija doveden u prvobitno stanje. "Komitet" nema apsolutno nikakve veze sa pomenutim sukobom.