LEPO i suvo vreme putari uveliko koriste za sređivanje gradskih ulica pa su se razmileli širom prestonice. Gužvi zbog radova ima na svakom koraku, ali ne samo zbog zamene asfalta, već i zbog radova koje izvode druga preduzeća, poput "Beogradskih elektrana" ili "Vodovoda".

Najveće gužve trenutno su na Dedinju, odnosno u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, od Ulice neznanog junaka do Muzeja "25. maj". U jutarnjem i popodnevnom špicu kolone automobila mile ovim bulevarom, ali ni van ovog vremena situacija u ovom delu grada nije bolja. Zbog kolapsa, poremećen je i red vožnje na linijama javnog prevoza koje ovuda saobraćaju, poput trolejbusa 40 i 41.


PROČITAJTE JOŠ:
Brže do Avalskog tornja i nazad

Od prošle sedmice, izmene saobraćaja aktuelne su i u ulicama Patrisa Lumumbe i Uralskoj, zbog radova koje izvode JKP "Beogradske elektrane". Sve se obavlja u nekoliko faza, pojedini delovi ulica biće povremeno zatvarani sve do 4. novembra.

Tokom radova koje izvode JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", za saobraćaj je zatvorena Ulica Pana Đukića, od Homoljske do Marijane Gregoran, i to do 19. oktobra.

Do 31. oktobra za saobraćaj je zatvorena i Ulica Pivljanina Baja, a zbog zamene kolovoznog zastora trasa linije 34 izmenjena je na dva meseca. Do ovog datuma trebalo bi da budu gotovi i radovi na sređivanju kolovoza u Ulici Matice srpske na deonici od Ulice Milana Rakića do Ulice vitezova Karađorđeve zvezde. Radovi se izvode u sedam faza.

JP "Putevi Srbije" zaduženo je za redovno održavanje Ulice Blagoja Parovića, koja će sve do kraja septembra biti zatvorena od Požeške do Žarkovačke. Izmenjene su i trase linija 23 i 53. Do kraja septembra, trebalo bi da budu završeni i radovi na postavljanju kanalizacione mreže u Ulici vojvode Vlahovića zbog kojih ne saobraća linija 26 L.


PROČITAJTE JOŠ:
Postavljeni lampioni

Žitelji Dorćola, pak, sve do 20. oktobra moraju da zaobilaze ulicu Strahinjića bana, na deonici od Francuske do Skadarske i Skadarsku od Strahinjića bana do Džordža Vašingtona.


U NEDELjU RAMPA KOD KALEMEGDANA

ZBOG radova na redovnom održavanju tramvajskih šina, koje izvodi GSP "Beograd", ulice Cara Dušana i Tadeuša Košćuška na Dorćolu biće zatvorene za vozila.

Kako kažu iz Sekretarijata za saobraćaj, radi se po fazama. U prvoj fazi menja se režim i zatvara saobraćaj u Tadeuša Košćuška kod raskrsnice sa Cara Dušana. Izmena će trajati od subote od 00.30 do ponedeljka u 3.30. U drugoj fazi radova, menja se režim saobraćaja u Cara Dušana kod raskrsnice sa Tadeuša Košćuška, i to od 29. septembra od 00.30 do 1. oktobra u 3.30. (S. V.)