RADNICI JKP "Javno osvetljenje" počeli su u utorak pripremne radove za postavljanje i montiranje novogodišnjih ukrasa u prestonici. Proveru instalacija ali i postavljanje ukrasa na banderama, ekipe osvetljenja počele su prvo na opštini Voždovac, odnosno duž ulice Bulevar oslobođenja. Prema rečima prvog čoveka JKP "Javno osvetljenje" Aleksandra Cincara Poposkog rasveta će zvanično biti upaljena tek 1. novembra.

- Radnici su počeli proveru instalacija, a zatim će početi i postavljanje ukrasa kako bi se sve završilo do 1. novembra. Ove godine će nam biti potrebno više vremena za montažu jer će biti mnogo više ukrasa - objašnjava, za "Novosti", Poposki. - Trudimo se i da iskoristimo lepo vreme jer je radnicima svakako lakše da sada montiraju lampione, a ne po kiši i snegu.

U planu je i da ove godine u prestonici bude osvetljeno i skoro dvadeset novih lokacija, među kojima su park Manjež ali i plato ispred Hrama Svetog Save. Zasijaće po prvi put i Slavija, Tašmajdan, Skadarlija, Pionirski i Akademski park, kao i četiri prigradske opštine.

PROČITAJTE JOŠ - Novogodišnja rasveta u Vinči skinuta u julu!

Kako su "Novosti" ranije pisale, Grad je krajem jula raspisao tender za obnovu postojećeg i kupovinu novog dekorativnog svečanog osvetljenja, a procenjena vrednost nabavke iznosila je 300 miliona dinara.


BIĆE MONTIRANI I NOVI UKRASI

U PRESTONICI će 1. novembra zasijati kapija sa motivima anđela i zvezda, figure globusa i letnjikovca. Biće postavljeno čak 19 tunela u bojama srpske zastave. Različite vrste instrumenata, ali i po jedna šahovska figura "kralja", "kraljice", "lovca" i "konja".