IZGRADNjA kuće vojniku Dejanu Markoviću iz Vrčina, koji boluje od nonhočkinovog limfoma, počeće ove nedelje. Prema rečima Radomira Avramovića Race, predsednika Mesne zajednice, već u ponedeljak predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović sa inženjerima i urbanistima razmotriće neke od projekata za izgradnju novog doma, tako da bi temelji u Grobljanskoj 24 mogli da budu postavljeni čim geometri razmere.

Dotle, bivši geometar iz Grocke Aleksandar Leka Ristić (89), redovni čitalac "Novosti", već je kontaktirao sa opštinom porukom:

- Dejan Marković za drva da ne brine. Imam šume i za sebe i njega!

PROČITAJTE JOŠ - POMOĆ VOJNIKU: Dejanu niče kuća iz temelja

Radomir Avramović još kaže da se račun za pomoć u Rajfajzen banci puni prilozima građana i da će para biti.

Pukovnik Rajko Baltić, ratni komandant 55. bataljona Vojne policije, u kome se Dejan borio na Kosovu, prošle nedelje postrojio je nekadašnje vojnike i starešine. U Humskoj 1 u prostorijama Rvačkog kluba Partizan bilo je emotivno.

- Da nas nije ova nevolja okupila, ni sam ne bih znao da je kroz 55. bataljon od osnivanja 1990. prošlo preko 8.400 ljudi - kaže Baltić. - Sledeće postrojavanje je 24, ali moraćemo da ga izvedemo pod vedrim nebom. Ja sam i na Kosovu znao da smo "besmrtan stroj"!


U sredu, 19. septembra ,član Rvačkog kluba postaje Dejanov sin Luka. Sem strunjače i treninga od RK Partizan dobijaće i stipendiju. Klub je doneo odluku da za kuću Markovića obezbedi svu drvenariju za enterijer, kuhinju, vrata...


Dejan Marković na "postrojavanju" u Humskoj samo se ljubio sa bivšim kolegama:

- Ljudi, hvala. Čast mi je što sam deo vas - rekao je Dejan.


ŽIRO RAČUN

U RAJFAJZEN banci otvoren je namenski žiro račun za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Dejanu Markoviću: 265-0000005268524-03. Svaki dinar je evidentiran i javno će biti saopštena i imena donatora.