TEK obnovljena Takovska ulica uveliko se našla na meti kritika vozača. Putari su posao obavili na vreme, ali su pri obeležavanju parking-mesta napravili grešku i za automobile ostavili nedovoljan prostor.

Svi koji su želeli da parkiraju vozila u Takovskoj, kod Botaničke bašte, ostali su u čudu. Zbog loše obeleženog parkinga, vozila su "ulazila" 20 centimetara u traku za bicikliste. Vest o malom prostoru osvanula je na društvenim mrežama, a ekipe JKP "Beograd put" su se juče vratile da poprave loše odrađen posao.

- Proširujemo parking--prostor za 30 centimetara, pa će sada biti 2,3 metra. Prostor od dva metra koji je propisana širina za parking mesto nije bio dovoljan jer bi vozila stajala tik do ivičnjaka, pa bi vozači iz bezbednosnih razloga morali da savijaju retrovizore - kažu radnici koje smo zatekli u Takovskoj.


PROČITAJTE JOŠ: Rade put od tornja do podnožja Avale

Biciklistima, kako je i propisano, ostaje dva metra prostora za oba smera, a pešaci će šetati delom ulice koji je širok 1,6 metara.

Pomeranjem biciklističke trake rešen je problem parkiranja na delu od ulica Vojvode Dobrnjca do Dalmatinske. Ipak, biciklisti koji bi da se ovuda provozaju naići će na nepremostiv problem. Staza koja vodi ka Ulici Džordža Vašingtona nestaje. Naime, trotoara duž Takovske od Dalmatinske do Džordža Vašingtona se sužava, pa je neizvodljivo ovde napraviti i biciklističku i traku za pešake. A baš ovde, mnogo je nepropisno parkiranih automobila.

Iz JKP "Beograd put" kažu da će staza za dvotočkaše biti nastavljena u gornjem delu Takovske, prilikom rekonstrukcije tog dela ulice, koja je najavljena za sledeću godinu.


BAHATI VOZAČI

I sa druge strane Takovske, kad se krene od Botaničke bašte do Glavne pošte, bahati sugrađani vozila ostavljaju van ucrtanih mesta, na stazi za pešake.