UČENICI odeljenja III-4 OŠ "Zmaj Jovan Jovanović" ni juče nisu prisustvovali nastavi. Roditelji su odlučni u nameri da decu ne puštaju u školu sve dok se učitelj Nikola Spasojević, koji je vodio decu u drugom razredu, ne vrati na staro radno mesto. Sa direktorkom Vesnom Živković koja je pomenutog učitelja, koji je bio angažovan na određeno i bez licence, prebacila u produženi boravak, ne žele da komuniciraju, dok se, kako kažu, ne pojavi neko od nadležnih.


- Rešeni smo u nameri da razgovaramo sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i da mu objasnimo i predočimo u kakvoj se situaciji nalaze naša deca - objašnjava za "Novosti" jedan od roditelja.


- Direktorku smo prijavili Sektoru prosvetne inspekcije i od njih očekujemo odgovor. Dok se stvari ne vrate na staro decu nećemo slati u školu.


PROČITAJTE JOŠ:
Protest na Voždovcu: U trećem razredu - treći učitelj!

Do ove situacije došlo je, jer đaci ovog odeljenja već treći put menjaju razrednog nastavnika. Na početku drugog razreda nisu ni obavešteni o promeni. Prema ranijoj izjavi direktorke za "Novosti", zbog upisa manjeg broja đaka u prvi razred ove godine, dve učiteljice su "višak" odnosno nisu dobile generaciju prvaka. Jedna od njih postavljena je za učiteljicu III-4, a učitelj koji nema licencu premešten je u boravak.