VEĆI deo učenika III-4 OŠ "Zmaj Jovan Jovanović" na Voždovcu početak školske godine i prvi nastavni dan dočekao je u dvorištu. Nezadovoljni što se njihovoj deci za tri godine tri puta promenio učitelj, roditelji su odlučili da svoje mališane dovedu u školu, ali ne i da im dozvole da slušaju nastavu.

Odlučni su u nameri da decu ne puštaju u školu sve dok se učitelj Nikola Spasojević, koji je prebačen u produženi boravak, ne vrati na staro radno mesto. U znak bojkota, i kada je odzvonilo zvono za početak časa, ostali su okupljeni u školskom dvorištu.


PROČITAJTE JOŠ:
Brisanje grafita plaćaju stanari

Umesto u učionici, nova učiteljica Dragana Maksimčev po učenike je morala da izađe ispred škole. Pokušala je da razgovara s roditeljima i da ih ubedi da promene mišljenje. Međutim, njeno obraćanje nije urodilo plodom. Roditelji su ostali čvrsto pri svom stavu, nezadovoljni i ljuti što je direktorka Vesna Živković odlučila da baš ovom razredu ponovo, treći put, promeni učitelja.

- Kada su pohađali prvi razred, imali su jednog učitelja, da bi već na početku drugog dobili novog. Ne ulazimo u razloge promene, ali nas niko o njoj nije obavestio. Za nju smo saznali tek kada su se deca prošlog 1. septembra vratila iz škole - objašnjava Dragan Grujić, jedan od roditelja. - Taj šok i taumu zajedno sa decom smo prevazišli tek nakon nekoliko meseci. Ali novi je usledio opet ove godine. Zatečeni smo odnosom prema deci, a nemamo ni odgovor na njihova pitanja zašto samo oni menjaju učitelja svake godine.

Kako je, za "Novosti, rekla direktorka ove škole Vesna Živković, odluka koju je donela zakonski je potpuno ispravna. U prvi razred ove obrazovne ustanove upisana su četiri odeljenja, umesto nekadašnjih šest, čime dva učitelja postaju višak. U ovom slučaju učiteljica u stalnom radnom odnosu ima prednost u odnosu na učitelja koji je angažovan na određeno i nema licencu.

Roditelji i dalje čekaju odgovor zašto su baš njihova deca žrtve ove situacije.


PROČITAJTE JOŠ:
Borča: Zbog rupe put kilometar duži

SAMO ŠESTORO UČENIKA NA NASTAVI

UČIONICA III-4 na drugom spratu nije ostala sasvim prazna.Dvoje novoupisanih učenika i četvoro prethodno upisanih učenika čiji roditelji nisu želeli da budu deo bojkota nastave slušalo je novu učiteljicu.