BESPRAVNI objekat na Ledinama, površine osamdeset kvadratnih metara, koji se nalazio u Vlasinačkoj ulici, srušen je juče.

Prema rečima Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika, objekat je srušila GO Novi Beograd na zahtev Grada, koji je uvažio apele građana, kao i da je reagovano odmah.

Pročitajte još: Opasna, ružna i bespravna zdanja stalno niču

- Nećemo odustati i učinićemo sve da investitori i ne pomisle da grade bez dozvole jer na taj način ne samo da varaju državu i građane, već i ugrožavaju njihovu bezbednost - rekao je povodom rušenja zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On ističe da je reč o zelenoj površini koja je na ovaj način bila oduzeta građanima.

- Objekat je srušen, trenutno se uklanja šut i raščišćava plac, a Grad Beograd će već sutra ograditi tu površinu i na tom mestu napraviti park za decu. Prvobitna namena ovog zemljišta je i bila da se na zelenoj površini izgradi park za decu, ali su bahatim ponašanjem investitora mališani iz ovog naselja ostali bez parka i sadržaja koji će im sada biti omogućen - objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je obezbedio oko 300.000 evra za rušenje bespravnih objekata. Kazao je da će se rušiti svi bespravni objekti koji "nemaju građevinsku dozvolu, koji su na javnim površinama i koji su primer bahatosti, otimanja državne imovine i vređanja građana".

INFRASTRUKTURA

- OBJEKTE koji se bespravno grade niko ne proverava, te zgrade nisu sigurne - istakao je Goran Vesić. - Ujedno, njima se opterećuje i postojeća infrastruktura.