RADOVI na rekonstrukciji Trga Republike počinju danas! Plato ispred Narodnog muzeja juče je ograđen žicom, kako bi se sprečio ulazak pešaka na gradilište, a putari će do kraja sedmice već početi da skidaju asfalt.

Prva faza radova odvijaće se na samom platou Trga Republike, i trajaće od danas do prvog aprila iduće godine. Pešaci će biti usmereni da obiđu zonu gradilišta, a izmeštaju se stajalište za linije 24, 26 i E8. Svi koji koriste ove autobuse sada će prevoz čekati na postojećim stanicama gde staju linije 37, 44 i E2. Kako se saobraćaj ne bi remetio, ulice oko Trga biće prohodne do aprila.


PROČITAJTE JOŠ:
Obnova Strahinjića Bana: Skadarlija do Dušanove

Rekonstrukcija centralnog gradskog trga trajaće 420 dana, odnosno do novembra sledeće godine, a radnici će raditi tokom dana i noći.

- Biće urađena kompletna rekonstrukcija, uklonjene žardinjere, postavljene granitne ploče, mnogo zelenila i klupa, biće napravljena zona usporenog saobraćaja, i to će postati zaista jedan centralni gradski trg - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvođač radova "Štrabag" usvojio je zahtev gradske vlasti da se podstavi video-nadzor kako bi sugrađani putem interneta mogli da vide kako radovi napreduju.

Svi zainteresovani radove mogu da nadgledaju "onlajn" preko sajta "Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda".

Inače, putari će izvoditi i sanaciju kolovoza na Banovom brdu. Radovi u Požeškoj ulici i Ulici Pere Todorovića, koji će trajati od danas do 18. novembra izmeniće režim saobraćaja u ovom delu Čukarice. Prva faza će trajati do 2. septembra, a tada će biti zatvorena Ulici Pere Todorovića, od Požeške do Ulice Bore Markovića.

Druga faza će trajati do 18. septembra, a biće zatvorena Ulica Bore Markovića, od Pere Todorovića do Ičkove. Do 9.oktobra trebalo bi da bude završena treća faza, a vozilima će tada biti onemogućen prolaz kroz Ulicu Pere Todorovića, od Ičkove do Gruje Miškovića.

Četvrta faza radova će biti realizovana do 18. novembra, a biće zatvorena Ulica Pere Todorovića, od Ulice Gruje Miškovića do Steve Todorovića.


PROČITAJTE JOŠ:
Tramvajska mreža: Ugrađuju šine u dužini od 2.700 metara

STUDENTSKI TRG

KAKO se radovi na Trgu Republike budu privodili kraju, nastavljaće se obnove drugih delova grada. Tako bi i Studentski trg trebalo da dobije novo lice. Ispod Trga praviće se podzemna garaža, a ceo plato biće popločan kockama i namenjen pešacima. Sav saobraćaj biće izmešten na terminus Dunavska, u Donjem gradu.