LEKOVE za upalu grla, protiv bolova, i drugih zdravstvenih tegoba odsad je moguće kupiti na automatu na uglu ulica Nehruove i Jurija Gagarina u Novom Beogradu. Poput slatkiša i kafe, sugrađani u svako doba dana i noći mogu na "apotekomatu" kupiti medikamente bez recepta, ali i testove za trudnoću, probiotik, kapi za nos, flastere, prezervative, vlažne maramice i higijenske uloške. Cene su za 10, 20, 30 dinara više nego u apotekama.

- Ovo je vrlo koristan aparat - kaže farmaceutkinja iz apoteke koja je postavila aparat sa medikamentima ispred radnje. - Sugrađani su oduševljeni, i tokom noći često uzimaju ono što im je potrebno od lekova.


PROČITAJTE JOŠ:
Lepše školske fasade za 66 miliona!

Ukoliko nekog usred noći zaboli grlo, zub ili stomak, ne mora da traži dežurnu apoteku, već može da dođe do automata sa medikamentima, ubaci tačan iznos i dobije željeni lek. Za eventualne "ljubavne probleme", na policama male apoteke nalaze se i tablete za "prvu pomoć". "Apotekomat" je praktičan i za vozače automobila, jer oni skoro da i ne moraju da izađu iz vozila da bi kupili neophodni lek. Aparat koji radi 24 sata svakog dana ne vraća kusur, a moguće je platiti i u evrima.