RADOVI u Svetogorskoj ulici trebalo bi da budu gotovi danas, ako putare ne omete kiša! Rok za završetak bio je 10. avgust, ali će, po svemu sudeći, radnici završiti nekoliko dana ranije. Danas bi trebalo da budu gotovi i radovi u Ulici kneginje Zorke.

Sezona putarskih poslova sa prvim septembrom u Beogradu neće biti gotova. Već 10. avgusta počinje da se radi deo Takovske od Ulice 27. marta do Jaše Prodanovića. Sredinom avgusta počeće i radovi na rekonstrukciji Trga republike. Početak prve faze obnove Karađorđeve ulice najavljen je za septembar, a radiće se deo od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave.

PROČITAJTE JOŠ - Rade Trg republike od sredine avgusta!

Radovi u Radničkoj ulici, zbog kojih se već nekoliko nedelja stvaraju velike gužve kod Sajma, trebalo bi da budu gotovi 5. avgusta. Asfaltiranje kolovoza na putu za Aerodrom "Nikola Tesla" biće gotovi do 11. avgusta. Radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" izgradnju sekundarne kišne kanalizacije u Ulici Miška Kranjca trebalo bi da završe do 17. avgusta, kada bi i mnogobrojne linije javnog prevoza koje ovuda prolaze trebalo da budu vraćene na staru trasu. Radovi u Ulici Žarka Vukovića Pucara, za koje je zaduženo JKP "Beograd put", trebalo bi da se završe 28. avgusta.

Za saobraćaj će biti zatvorena i Njegoševa ulica u Zemunu, od Sinđelićeve do Keja oslobođenja, do 31. avgusta. Poslednjeg dana avgusta i JP "Putevi Srbije", završiće radove u Ulici Slavka Miljkovića, kod raskrsnice sa državnim putem drugog reda u Resniku.

Saobraćaj bi prvog dana septembra trebalo da se normalizuje i u Bulevaru oslobođenja, gde radovi na obnovi desne trake od Autokomande ka Banjici traju nekoliko meseci. Od već započetih radova, najkasnije će biti završena Balkanska ulica koja će prema najavama zasijati u novom ruhu 10. oktobra.

PROMENA TRASA

ZBOG radova na kišnoj kanalizaciji u Ulici Lole Ribara u Železniku, u periodu od 1. do 13. avgusta, delovi ove saobraćajnice biće zatvoreni po fazama, a biće izmenjene linije javnog prevoza. Izmenjenom trasom voziće autobusi sa linija 55, 58, 88, 512, 511N.

Foto V. Danilov

FONTANA KOD DOMA OMLADINE

RADOVI na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine polako se privode kraju. Radnici su juče pravili temelj za okruglu fontanu, koja je već dopremljena, i sprovodili vodovodne cevi. Vodoskok bi trebalo da postave narednih dana, a onda će i putari moći da završe postavljanje granitnih poloča oko fontane. Radnici JKP "Zelenilo Beograd" već su napravili humke za buduće sadnice i pripremili tlo za sadnju drveća. Postavljeni su i "P" profili za parkiranje bicikala. Po popločavanju, ovde će biti postavljen i parkovski mobilijar.