Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da projekat Beograd na vodi nisu samo stanovi, već nastojanje da se napravi novi centar grada i da se Beograd spusti na reke.

Vesić je za televiziju Prva naveo da će izgradnjom i razvijanjem projekta Beograd na vodi, čija je vrednost 3,5 milijarde evra, doći do potpune promene koncepta Savamale, koja će dobiti najveći bulevar u Beogradu sa šest traka i dve trake za bicikliste, uređen kej, park...

On je dodao da će Bulevar Vudroa Vilsona biti završen u martu sledeće godine, a da će gradnja centralnog parka početi sledeće godine.

"To će potpuno promenitii ovaj deo grada i on će biti novi centar", rekao je Vesić.

Kako je naveo, radovi se nastavljaju, a svaki dan na gradilištu nalazi se između 1.400 i 1.500 radnika naše građevinske industrije.

Predstoji, kaže, završetak druge dve zgrade, "BW Vista" i "BW Parkview", kao i šopnig mola koji će biti završen do 2020. godine.

Pročitajte još - SVEČANO OTVORENA PRVA ZGRADA U "BEOGRADU NA VODI": Novozelanđani srpskog porekla prvi stanari; Vučić: Ovo je novi dragulj Beograda (VIDEO+FOTO)

"Vista je stigla do 20. sprata. a "Parkview" do 17. sprata, šoping centar je došao do nivoa Gazele i biće završen do 2020. godine, a počela je izgradnja centralne kule u okviru koje ce biti Sent ridžis hotel", rekao je zamenik gradonačelnika.

Za Savamalu kaže da je između dva rata biti poslovno sedište Beograda, a da je do skoro to bilo zapušteno mesto, sa vagonima, udžericama, pacovima...

"Aleksandar Vučić i Vlada Srbije su prvi prepoznali kvalitet ove lokacije i zahvaljujući istrajnosti Vučića, koji je založio svoj politički autoritet da se razvije ovaj projekat, mi uspevamo posle 200 godina da napravimo novi centar grada i da spustimo Beograd na reke", istakao je Vesić.

Govoreći o stanovima u koje su već uselili prvi stanari, Vesić kaže da su oni izgrađeni po evropskim standardima, a da su njihovi kupci naši ljudi iz inostranstva, stranci, stanovnici iz cele Srbije i regiona.

Naglašava da nikad nije bila veća ekspanzija stanogradnje u glavnom gradu, te da je prošle godine izdato dozvole za izgradnju milion kvadrata, a da je za šest meseci ove godine već izdato građevinskih dozvola za više od 500.000 kvadrata.

"Svi veliki investitori u Beogradu će vam reći da će svi stanovi koji se izgrade biti prodati, to znači da se Beograd razvija, a sve što se stavi na tržište se proda", rekao je Vesić i dodao da je Beograd regionalni centar.

Poslednjih godina u svetu sve više se gradi na rekama i ti projekti se najbolje prodaju, kaže on, i ističe da je kupovina takvih stanova prava investicija, jer će njihova vrednost rasti.