PODAVALSKA naselja, kao i gradski deo opštine Voždovac, uskoro bi trebalo da dobiju nova autobuska stajališta. Ova lokalna samouprava ima u planu da nabavi i postavi nove "pametne pečurke", na kojima će putnici dok čekaju prevoz moći da napune mobilne telefone i povežu se na bežični internet.

Kako stoji u javnoj nabavci, koju Opština Voždovac finansira u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za javni prevoz, biće izgrađena tri modela stajališta, a prioritet će biti postavljanje stajališta na mestima na kojima ih do sada nije bilo. Osim običnih "pečuraka" sa drvenim klupama, na nekim mestima osvanuće i pametne nadstrešnice sa solarnim sistemom i led rasvetom. Osim toga, sugrađani će imati i USB punjače i postolje za mobilne telefone, kao i 4G vaj-faj ruter za bežični internet.

PROČITAJTE JOŠ: GSP: Nije isti vozač vozio laktovima

- Stajališta su tipska za gradski i prigradski deo, a "pametno" stajalište se razlikuje u tome što će imati solarne panele, kao i punjače za mobilne telefone - objašnjavaju u Opštini Voždovac. - Javna nabavka je u toku i postupku, tražimo najpovoljniju cenu. Sva stajališta će finansirati opština.

KLUPE

Na prometnijim mestima biće postavljen model sa dve drvene klupe, a osim dodatnih sadržaja za putnike, biće mesta i za reklamne poruke oglašivača.