UPRKOS crvenom meteo alarmu i velikoj količini kiše koja je pala u prestonici, kako tvrde nadležni, situacija u prigradskim opštinama, koja je prethodnih dana bila kritična, sada je pod kontrolom. Iako su ranije padavine ostavile posledice, ovoga puta su kako kažu, reagovali na vreme i očistili problematične kanale, pa većih problema nije bilo. Štabovi za vanredne situacije ne očekuju nepredviđene okolnosti.

- Pojačana je budnost - kaže Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima. - Bilo je bujičnih potoka koji su išli niz mladenovačke ulice, a manja oštećenja pretrpelo je nekoliko kuća. Zadovoljni smo kako smo se organizovali, a non-stop su na vezi službe "Beograd voda", "Srbija voda", gradska komunalna preduzeća i opštinske službe.


PROČITAJTE JOŠ:
Voda u Umčarima sada je ispravna

U opštini Grocka nije bilo problema koje su prouzrokovale poplave. Štab za vanredne situacije ove lokalne samouprave je posle sanacije i osposobljavanja uništene putne infrastrukture nakon prošlonedeljnih bujica, angažovao mehanizaciju za čišćenje vodotokova kako bi se predupredila najavljena nepogoda. Većina čepova nastalih usled bujičnih nanosa je pročišćena posebno na mestima oko Dubočajskog potoka čiji su nanosi bili debljine i preko jednog metra. Očišćena su i korita Begaljičkog potoka, reka Ralje i Gročice.


JEZERO U VOJVODE VLAHOVIĆA

NA pola puta između okretnice autobusa 26 i sredine naselja Vojvode Vlahovića na Voždovcu, juče se u popodnevnim satima ponovo napravilo jezero. U ovom delu prestonice kišne kanalizacije nema, pa velika količina padavina u kratkom periodu uvek napravi problem. Automobili i minibus 26L nisu mogli da prođu dok se voda nije povukla, a deo žitelji ovog naselja bio je privremeno zarobljeni u svojim domovima. Nekima je čak kišnica ulazila i u dvorišta, do ulaznih vrata.