MIRIS riblje čorbe iz vrelih kotlića širio se u subotu na obali Save, iza kupola Beogradskog sajma, gde je juče po 19. put održana manifestacija "Savske vatre". Kiša nije smetala zaljubljenicima u ribolov i reku da se okupe i održe takmičenje u kuvanju riblje čorbe, koje je organizovao Ferijalni savez Srbije i Turistička organizacija Beograda zajedno sa Sportsko-ribolovačkim društvom "Senjak". Druženju je prisustvovalo dvadesetak ekipa iz Srbije i regiona. Dok su deca pecala na obali, stariji su raspalili vatru, očistili ribu i spremili je za kotlić. Nad vatrom se krčkala crvena čorba, a učesnici su se družili, pevali i razmenjivali recepte.

- Jutros smo ulovili smuđa, šarana i belu ribu - rekli su nam takmičari Dragan Nikitović, Nebojša Filipović, Zoran Savić i Dragan Rakić. - Čorbica se krčka, nismo je mnogo zaljutili jer želimo da se oseti ukus ribe. Nadamo se da ćemo otići kući sa nekom nagradom.

PROČITAJTE I: BOGATA PONUDA VOĆA NA TEZGAMA: Maline najtraženije

Na ovom gastronomskom nadmetanju bilo je i onih koji nisu ljubitelji rečnih specijaliteta, pa su za svoju dušu "prošvercovali" kobasice i krmenadle, koje su kasnije "zacvrčale" na roštilju.

Dan u prirodi i na reci nije mogao proći bez nadmetanja u gađanju vazdušnom puškom, takmičenja u pikadu a ekipe su odmerile snage i u nadvlačenju konopca.

DIREKTORKA SA VARJAČOM

PREDSEDNIK Skupštine grada Nikola Nikodijević prisustvovao je u subotu ovoj tradicionalnoj manifestaciji i istakao značaj ovakvih druženja, koja ujedinjuju ljude, kako iz Srbije, tako i iz susednih država. Događaju je prisustvovala i direktorka "Veletržnica Beograd" Nataša Putnik, koja se latila varjače i sa svojom ekipom spremila čorbu.