Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednica gradske opštine Savski Venac Irena Vujović najavili su danas da će rekonstrukcija Balkanske ulice početi 10. jula.

Vesić je rekao da je predviđena rekonstrukcija vodovodne i toplovodne mreže, kolovoza i trotoara, kao i izrada kolovoznog zastora od sitne kamene kocke, a radove će izvoditi gradska javna preduzeća.

Tokom radova ulica će biti zatvorena za saobraćaj, uz obezbeđen pešački koridor.

Po završetku radova Balkanska ulica će biti proglašena posebnom turističkom zonom, odnosno ulicom “starih zanata”, a na tom projektu već mesecima radi gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Pročitajte još - Vesić: Bićemo svi ponosni na nov bulevar u Beogradu

Vesić je istakao da će početkom naredne godine početi radovi na rekonstrukciji Savskog trga, na kome će 28. juna n2018. biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji, a biće rekonstruisana i ulica Kraljevića Marka, koja postaje pešačka.

Ako tome dodamo rekonstrukciju zgrade Železničke stanice, i njeno pretvaranje u Istorijski muzej Srbije, rekonstrukciju hotela Bristol, Hercegovačke, Travničke i Karađorđeve ulice, jasno je da će ovaj kraj Savskog venca biti potpuno uređen i da će stanovnici ovog dela grada moći da uživaju u promenama i razvoju, kazao je Vesić,