Zamenik gradonačelnika Goran Vesić bio je u vanrednoj kontroli radova na izmeštanju korita Topčiderske reke koji, kako je rekao, treba da budu završeni do juna sledeće godine, kada će početi radovi na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla.


"Ovo je za nas važan projekat koji pokazuje koliko su svi projekti koje radimo u Beogradu vezani jedni za druge", rekao je Vesić i dodao da će se rekostrukcija tog bulevara raditi iz dva dela - prvi od ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, a drugi od Košutnjaka do Hipodroma.


On je naveo da će Bulevar patrijarha Pavla, koji sada ima dve saobraćajne trake, nakon rekonstrukcije imati šest traka, kao i biciklističku i pešačku stazu.


PROČITAJTE JOŠ: Vesić i Nikodijević prekinuli sabraćajnu blokadu u Begaljici


"Tada će ljudi koji žive na Rakovici, na Vidikovcu, na pravi način biti povezani sa Mostom na Adi i moći će konačno da koriste taj most kako je i bilo predviđeno", rekao je Vesić.


U vandrednoj inspekciji radova na izmeštanju korita Topčiderske reke su sa Vesićem, bili i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković.


Kocić je rekao da je ovo jedan od kapitalnih projekata koji se realizuje na teritoriji te opštine i istakao da radovi teku predviđenom dinamikom.


PROČITAJTE JOŠ: Vesić: Sistemske mere protiv poplave


"Danas smo dogovorili da radovi na proširenju Bulevara patrijarha Pavla ne čekaju radove na izmeštanju korita Topčiderske reke nego da će početi i ranije odnosno čim se za to steknu uslovi što je za građane Rakovice jako značajno jer je raskrsnica ulice Pere Velimirovića i bulevara Patrijarha Pavla 'usko grlo' gde se stvaraju kolone pogotovo u špicu", rekao je on.


Kako je dodao, samim rasterećenjem te raskrsnice Rakovica će veh mnogo dobiti, a naročito rekonstrukcijom Bulevara patrijarha Pavla i povezivanjem sa Mostom na Adi.