PUTNICI koji se ubuduće upute u pravcu Crne Gore, međunarodnom železničkom prugom, do stanice Topčider odakle kreće voz ka Jadranu, na raspolaganju će imati i dve nove linije gradskog prevoza. Osim tramvaja 3, koji saobraća do novog peronskog koloseka, u planu je da se uvede i tramvaj 3L ali i autobuska linija 38, koja će spajati stanicu Topčider sa Prokopom. Ipak, još nije poznata trasa kojom će nove linije saobraćati, kao i u kojem vremenskom razmaku će se vožnje odvijati.

Međutim, na tramvajskom stajalištu na Topčideru radnici vredno rade na proširenju postojeće tramvajske stanice. U planu je da ovo ujedno postane i okretnica nove autobuske linije. Prema rečima Andreje Mladenovića, pomoćnika gradonačelnika, biće izgrađena i nova taksi stanica, kao i dodatna parking-mesta.

- Prostor će biti u potpunosti uređen, biće napravljeni novi pešački prelazi, ali i postavljeni ležeći policajci - istakao je Mladenović.


PROČITAJTE JOŠ:
Od sutra vozovi, osim barskog, polaze sa Prokopa

Ovom odlukom rešiće se muke mnogi građani koji krenu sa koferima u Crnu Goru. Jer do sada, putnici koji su javnim gradskim prevozom stizali do Topčidera na raspolaganju su imali samo jednu opciju, a to je trmvajska linija 3. Međutim, ovo šinsko vozilo saobraća od kružnog toka Bogoslovija do Topčidera i omogućava mnoga presedanja. "Trojka" prolazi pored Slavije, ide Nemanjinom, Savskom, pored Mostarske petlje i Mosta na Adi. Slede Topčider, Košutnjak i preko Rakovice, poslednja stanica je u Kneževcu.

RED VOŽNjE

RADNIM danima tramvajska linija broj 3 saobraća u razmaku od 10 minuta, dok su vikendom polasci na 13 minuta. Sa terminusa Kneževac prvi jutarnji tramvaj kreće u 4.00, dok poslednje vozilo ka gradu polazi u 23.55, a vikendom u 23.40. Prvo jutarnje vozilo sa početne stanice Omladinski stadion je u 4.55, a poslednje u 23.15.