UREĐENjE platoa kod Doma omladine nastavlja se posle više od mesec dana. Ploče zbog kojih su radovi odloženi su isporučene, a radnici su već počeli da ih postavljaju. Kada će plato zablistati u punom sjaju, zavisi od brzine kojom neimari budu obavljali svoja zaduženja.

Po slaganju kocki, predstoji postavljanje mobilijara i fontane. Gradski urbanista Milutin Folić rekao je "Novostima" da bi ovaj urbani džep trebalo da zablista krajem jula.


PROČITAJTE JOŠ:
Grad na matineu

- Ovo će biti jedan od najuređenijih delova Beograda. Mora veoma pažljivo da se radi - priča Folić. - Ispod dela platoa nalazi se podzemni prolaz. Zbog toga ne možemo da sadimo drveće, ali ćemo zato postaviti sedam velikih žardinjera u obliku kruga sa novim sadnicama. Simbolika Mladenovićeve pesme. U sredini tog kruga će se nalaziti vodena površina i u mesingu će biti ispisani stihovi pesama EKV. Tu će biti postavljen i prateći mobilijar i česma kako bi građani mogli da uživaju.


KOPALI PO NOVOM ASFALTU

DRUGA faza radova na platou započeta je 29. marta, kada je taj deo raskopan i zamenjene su cevi. Zatim je plato asfaltiran, a s poslom se stalo. Početkom ove nedelje, tek asfaltiran plato ponovo je bušen kako bi se provukli kablovi za osvetljenje.