NEDAVNO otvorena kockarnica na samom početku Skadarlije i dalje radi punom parom. Gradski čelnici čekaju zakonsku formu, odnosno uredbu kojom se određuje polje delatnosti koje se može obavljati u objektima u boemskoj četvrti.

Nadležni iz Turističke organizacije Beograda, koji se zalažu za očuvanje boemskog duha ove četvrti, ne mogu da utiču na izbor zakupaca u pomenutoj ulici.

- Nemamo nikakav uticaj na vlasnike ili zakupce lokala u Skadarskoj ulici, kao ni na to šta će u renoviranim ili adaptiranim objektima da radi - objašnjavaju iz Turističke organizacije Beograda.

Pročitajte još - Skadarlija ima novi rulet!

Prema novim propisima, koje bi trebalo da usvoji novi saziv Skupštine grada, Skadarlija će postati turistička destinacija. To će omogućiti da Grad odredi koja vrsta delatnosti može da se obavlja u ovoj ulici. Mesta će biti samo za ugostiteljske objekte sa tradicionalnom hranom i muzikom.

U planu je da se u oktobru nastavi i treća faza rekonstrukcije Skadarske ulice, kada letnja sezona bude privedena kraju. Majstori će na jesen raditi potez između Gospodar Jevremove i Simine ulice, kao i između Simine i Bulevara despota Stefana. Radiće se i trotoari između Strahinjića Bana i Gospodar Jevremove, a betonske bašte koje su sazidane tokom proteklih decenija će biti uklonjene.