ZORAN Grujić, koji je u nedelju uveče ranio Katarinu i Stanišu J. na Novom Beogradu, saznao je neposredno pre napada da je jedanaestogodišnji L. J., sin ovo dvoje komšija, navodno hteo da siluje njegovog sina I. G. (6)! Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u policijskom izveštaju stoji da su šestogodišnjem mališanu konstatovane poderotine i posekotine na anusu, za koje nije utvrđeno kakvim predmetom su nanete.

Dečaci su se u nedelju uveče igrali u parku u Ulici Goce Delčeva na Novom Beogradu, u blizini zgrada u kojima žive. Nisu bili pod nadzorom roditelja, a u parku je bilo i mnoštvo druge dece, ali i starijih sugrađana.


- Mališani su u jednom trenutku započeli potpuno bizarnu igru. Uglavno su bila mlađa deca i jedan stariji dečak koji je u nekom trenutku skinuo gaće mlađem - priča jedna od komšinica koja se u nedelju uveče zatekla u parku. - Svi su se okupili, pa nisam uspela da vidim šta se tačno desilo. Dete je počelo odjednom da plače i doziva roditelje. Otrčao je u pravcu svoje zgrade, a sva deca su se ubrzo razišla.


Roditelji su dečaka odmah odveli kod lekara, koji su ustanovili povrede anusa. Potvrde lekara dodatno su razbesnele Zorana, koji se odmah po povratku uputio u stan Staniše i Katarine J.


PROČITAJTE I: DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Deca se posvađala, a onda je otac jednog od njih upucao roditelje drugog


- Ušao je u stan i neko vreme je razgovarao sa Stanišom i Katarinom. Delovalo je da su se smirile strasti. A onda se na izlasku iznenada okrenuo i iz džepa izvadio pištolj. Uperio ga je u mog unuka. Moja ćerka je tada vrisnula. On je munjevito pomerio oružje u stranu i ranio je. Zet je potrčao ka napadaču, ali je i on istog časa pogođen - ispričala nam je baka L. J.


* RANjENI Katarina i Staniša J. sa sinom L. J.


Zoran je posle ranjavanja komšija pobegao. Policija ga je nakon višečasovne potrage, u ponedeljak u poslepodnevnim časovima, uhapsila. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Danas su ranjeni Staniša i Katarina J. pozvani u Policijsku stanicu u Zemun kako bi identifikovali napadača.TUŽILAŠTVO ĆUTI KAKO su "Novosti" nezvanično saznale, u nadležno tužilaštvo je stigao lekarski nalaz o navodnom seksualnom zlostavljanju šestogodišnjeg dečaka. Ovu informaciju, međutim, nadležni nisu potvrdili, ali je nisu ni demantovali. Tužilaštvo zasada ćuti, a da li će, eventualno, za ovo delo ako se pokaže da je istina neko odgovarati, ostaje da se vidi. Međutim, ako se ustanovi da je kriv jedanaestogodišnjak, odgovaraće njegov otac, jer dete tog uzrasta ne odgovara krivično.

Iz Višeg tužilaštva u Beogradu potvrdili su za "Novosti" da će Zoran Grujić za krivično delo za koje se tereti biti danas priveden na saslušanje. Nakon toga, ako tužilaštvo bude tražilo, Viši sud će doneti odluku da li će mu pritvor biti produžen i po kom osnovu, ili će mu omogućiti da se brani sa slobode ukoliko ima elemenata. Grujić se tereti da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i nelegalnog držanja, nošenja i prometa oružja.


Reporteri "Novosti" juče su pokušali da razovaraju sa suprugom Zorana Grujića, ali vrata njihovog doma u Novom Beogradu niko nije otvarao. Komšije ističu da dečakovu majku nisu videli od ponedeljka, kao i da je najverovatnije otišla kod svojih roditelja. Za ovu porodicu imaju samo reči hvale.


- Izuzetno su fini, imaju dvoje male dece. Zorana sam često sretala na hodiniku, uvek zastane da popriča i pozdravi se - objašnjava komšinica. - Kada sam čula šta se desilo, ostala sam u šoku. Nisam očekivala da bi mogao da bude spreman na tako nešto. Ali verujem da je imao valjan razlog kada je posegnuo za oružjem, jer je on vrlo miran čovek.


NIJE PROFESOR

IAKO su se u pojedinim medijima pojavili natpisi da Zoran Grujić radi kao profesor u srednjoj školi Politehnika - škola za nove tehnologije u Zemunu, direktor ove obrazovane ustanove demantovao je te informacije.

- Pomenuti gospodin nikada nije radio u našoj školi. Ne poznajemo ga i nikada nije bio član našeg kolektiva - istakao je Dušan Milovanović, direktor škole.