POSLASTIČARNICA "Pelivan" sa tradicijom dugom skoro dva veka u četvrtak je akcijom darivanja sladoleda svojim vernim kupcima obeležila 167. rođendan. Iako je ledena poslastica bila besplatna, gosti su imali priliku da se oduže i prilože novac organizaciji NURDOR, za lečenje mališana obolelih od raka.

Nepregledni red prostirao se duž Bulevara kralja Aleksandra pre 16 sati, kad su gosti bili pozvani. Uprkos tome što je čekanje potrajalo, fanovi ove poslatičarnice nisu odustajali dok nisu dočekali svoju kuglu. Samim tim što je humani cilj bio ispred uživanja u omiljenoj poslastici, Beograđani su bili strpljiviji i istrajniji. Više od 10 ukusa bilo je na besplatnom meniju, a gosti su mogli da probaju i novi "pelivanko", spoj hrskave čokolade, komadića vanile i lešnika.

Pročitajte još - Beogradske priče: Čudesni slojevi dorćolske "arheološke torte"

Tajnu recepturu znaju samo članovi porodice, a kako kažu, trude se da kvalitetom održe tradiciju.

- U godinama kada je konkurencija baš jaka, kada ima mnogo novootvorenih lokala, držimo se starog recepta i trudimo se da ne podlegnemo trendovima - kaže Musab al Šukeir, jedan od vlasnika i menadžer "Pelivana".

- Ovo je peta godina kako na ovaj način obeležavamo rođendan, a ove godine će naši sugrađani pomoći deci oboleloj od raka.