NA adresu gradske uprave Pančeva stigla je inicijativa firme "Ariva Litas" za privatno-javno partnerstvo sa Auto-transportnim preduzećem (ATP) "Pančevo". Rukovodstvo ovog lokalnog prevoznika, čiji je osnivač grad na Tamišu, pozitivno se izjasnilo o pristiglom predlogu. Ipak, odluka da li će privatni prevoznik prevoziti Pančevce zavisiće od odluke čelnika grada, koja bi trebalo da bude doneta u junu.

- Nadzorni odbor naše firme upoznat je sa inicijativom ove nemačke kuće, kao i oba sindikata - "Samostalni" i "Nezavisnost" - kaže direktor ATP "Pančevo" Nebojša Gajić, za "Novosti". - Uz njihovu saglasnost, u pismu gradonačelniku izrazio sam pozitivan stav o ovoj inicijativi i otpočinjanju pregovora, jer je to jedan od načina da se reši problem funkcionisanja ATP, odnosno problem finansija i tekuće likvidnosti. "Ariva" je deo "Dojčebana", koji je pod kontrolom države Nemačke, pa naši radnici ne bi trebalo da brinu da će nešto krenuti po zlu. Ipak, eventualni ugovor zavisi od odluke Grada.


PROČITAJTE JOŠ:
Kolone od Autokomande do Trošarine


Da li će se uskoro voziti boljim prevozom, Pančevci će znati idućeg meseca, kada ističe rok da se osnivač ATP, odnosno Grad Pančevo, izjasni o inicijativi za partnerstvo. Ako se ponuda prihvati, ceo proces ujedinjenja može da potraje i više od godinu dana.

Osim gradskog prevoza, ATP na teritoriji Pančeva radi i kao međumesni prevoznik, a najznačajnija je linija ka Beogradu.

Gradski prevoznik JKP "Autotransport Pančevo" juče je obeležio 70 godina postojanja. Iako je reč o jednoj od najstarijih firmi u Pančevu, čije usluge koriste mnogobrojni žitelji, Skupština grada ni ove godine u finansijskom planu nema sredstava ni za nove ni za polovne autobuse.


PROČITAJTE JOŠ:
Spasovdanska litija krenula ulicama Beograda


SAOBRAĆAJU NA 18 LINIJA

U Beogradu, "Arivini" autobusi voze na 18 linija, od 43, koliko ih drži konzorcijum privatnih prevoznika. Poslednji ugovor sa ovim preduzećem Grad je sklopio 2015, i to na period od 10 godina.

"Arivini" autobusi sada voze na 18 linija. Osim prestonice, njihovi autobusi saobraćaju na gradskim linijama u Požarevcu, Nišu i u Kragujevcu.