TURISTIČKA sezona u Skadarliji svečano će biti otvorena večeras. Čast da podigne Skadarlijsku zastavu ove godine pripala je glumici Vjeri Mujović. U zabavno-umetničkom programu koji će se odvijati duž čitave boemske četvrti posetioci će čuti anegdote i zanimljive priče u izvođenju poznatih glumaca.

U ulozi skadarlijske dame, kao i ranijih godina, i ovog leta biće Ljiljana Jakšić, lik Žanke Stokić oživeće Vesna Pastrović, dok će se u ulogama Branislava Nušića i Đure Jakšića naći Milan Milosavljević i Milan Tubić.


PROČITAJTE JOŠ:
Balkanska ulica centar starih zanata

- Svečanim otvaranjem skrećemo pažnju na najpopularniju ambijentalnu celinu u Beogradu, koja svojim specifičnim sadržajem privlači izuzetno veliki broj ovdašnjih gostiju i turista - objašnjavaju iz Turističke organizacije Beograda. - Kao značajna turistička atrakcija, Skadarlija je spoj istorije, kulture gastronomije i lokalnog duha zbog čega važi za jednu od najposećenijih ulica u prestonici.

Posetioci koji se večeras zateknu u Skadarskoj ulici biće u prilici da pogledaju izložbu minijatura čuvene galerije "Babka" iz Kovačice, ali i đačke radove učenika Škole za dizajn. Duž boemske četvrti biće postavljena kolica sa specijalnim vrstama sladoleda od nacionalnih vrsta voća, ali i štand sa domaćim vinima i rakijama.

SKUP ISPRED KUĆE ĐURE JAKŠIĆA

TOKOM letnjih meseci u cilju obogaćivanja sadržaja u Skadarliji, svakog petka će biti organizovan zabavni program ispred Kuće Đure Jakšića, sačinjen od niza anegdota, skečeva i pesama.

Posetioci će se kroz priču vraćati u period sa kraja 19. i početka 20. veka, ali i u vreme nastanka boemske četvrti.