Predstavnici opštine Zemun i stručnih službi potpisali su danas Ugovor za izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa za brodove na Dunavu, a vrednost te investicije je oko 150 miliona dinara, saopštila je Uprava grada Beograda.

Pročitajte još: Siniša Mali: Zatekao sam nered, sad gradimo metro

Ugovor su potpisali predsednik opštine Zemun Dejan Matić, direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović i direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća "Beogradvode" Nenad Đinđić.

Pristanište bi trebalo da bude izgrađeno kod Stare kapetanije u Zemunu, na mestu gde se nekada nalazilo pristanište. Kako se navodi, planirano je da se pristanište koristi za putničke ;brodove do 120 metara dužine i do 15 metara širine.
U saopštenju se navodi da će pristanište biti spremno za prihvat brodova u narednoj nautičkoj sezoni i da će time; broj mesta za pristajanje kruzera na plovnom putu Dunava kroz Srbiju biti udvostručen.

Pročitajte još: Otvoren plato sa letnjom pozornicom ispod Avalskog tornja

"Turistički kruzeri koji su do sada samo plovili pored Zemuna sada će moći da se zadrže i turiste upoznaju sa kulturno-istorijskom baštinom", rekao je Matić.