OD 1. aprila Beograd dobija novog taksi prevoznika - "Kameo"! Hrvatski prevoznik, posle Slovenije, odlučio je da proširi poslovanje i u Srbiji, a žiteljima prestonice obećava novu dimenziju vožnje. Dozvolu Sekretarijata za javni gradski prevoz dobili su u januaru, i to za 10 vozila, a čelnici "Kamea" najavljuju da će u što kraćem roku na ulicama imati i 300 automobila.

- Telefonom ili uz pomoć dva klika, preko aplikacije, naručuje se vozilo - kaže Branko Čučković, direktor "Kamea" u Srbiji. - Na adresu stiže nov i čist automobil, sa uniformisanim vozačem koji otvara vrata i vozi putnika u željenom pravcu. Uz pomoć aplikacije cena vožnje se zna unapred, a plaćanje se obavlja uz pomoć te iste aplikacije bez keša i kartice ili u samom vozilu.

Kako kažu, "Kameo Srbija" ima registrovanu taksi tablu i poseduje jednu samostalnu dozvolu.

- Sa našim vozačima-partnerima udovoljićemo potražnji. Okupićemo proverene vozače sa već postojećim licencama u Beogradu, daćemo im nova vozila i pokriti im sve troškove poslovanja, a oni će Beograđanima pružiti najbolju moguću uslugu. Očekujemo da ćemo u što kraćem roku imati 300 automobila na ulicama, koji će Beograđanima biti dostupni 24 sata dnevno - objašnjavaju iz ovog preduzeća.

PROČITAJTE JOŠ - Hrvatski taksi od aprila u Beogradu?

Razlog za sklapanje ovakvih franšiznih ugovora je taj što je Grad ograničio broj taksi vozila.

Iz Sekretarijata za javni gradski prevoz kažu da se "Kameo Srbija" u januaru ove godine registrovao kao preduzeće i dobio tablicu.

- Prevoznik je dobio dozvolu za 10 vozila, što znači da ne bi smeo da ih ima više. U pitanju je preduzeće, a ne udruženje, gde vozači lako mogu da prelaze iz jednog u drugo. Ukoliko vozila sa ovom tablom bude više od 10, saobraćajna inspekcija bi trebalo da kažnjava prevoznika, a on kasnije ne može da prođe estetski pregled u ovom sekretarijatu.

PROČITAJTE JOŠ - KONTROLA TAKSI PREVOZNIKA: Taksimetar ne sme da ubrzava

PODRŠKA

SVI koji će u Beogradu imati ovu franšizu, imaće tehničku podršku firme. Osim "Taksi navigatora", softverskog sistema koji pomaže u komunikaciji između taksiste, kol-centra i korisnika usluge, vozači će pohađati i "Taksi akademiju".