DVORANA Doma sindikata 27. aprila ponovo će otvoriti vrata za posetioce. Najakustičnija sala u prestonici poneće ime - Kombank dvorana. Sponzor ovom kultnom mestu na Trgu Nikole Pašića biće Komercijalna banka.

Kako su "Novosti" izveštavale o etapama rekonstrukcije, bioskopski i koncertni centar imaće novi, moderni vizuelni identitet, prilagođen najnovijim svetskim standardima.

- Brinući o javnom interesu i uzoru prošlog vremena, rekonstrukcijom dvorane u duhu modernizma, odrastaće nove generacije kroz kulturu i zabavu - objašnjava Igor Stanković, direktor MCF "Megakom film".


PROČITAJTE JOŠ:
Beogradske priče: Balerine u zlatnom dobu

Kako se navodi u saopštenju Komercijalne banke, saradnja sa dvoranom Doma sindikata je prirodna, jer su to institucije sa dugom i respektabilnom tradicijom u našem društvu.

- Ujedinjeni u projektu Kombank dvorana, cilj nam je da ovo mesto bude ponovo centar različitih kulturnih, obrazovnih, umetničkih i poslovnih dešavanja - kaže Vladimir Matevski, direktor odeljenja za odnose sa javnošću Komercijalne banke.

Kombank dvorana će, nakon završetka rekonstrukcije, posedovati najmoderniju koncertnu, pozorišnu, kongresnu i festivalsku dvoranu i još pet bioskopskih sala sa ukupnim kapacitetom od 1.900 mesta, veliki hol sa VR zonom, zabavnim sadržajem i kafeom, dečji zabavno-edukativni centar, pres-centar, laundž i džez bar.

Rekonstrukcija dvorane počela je 1. jula 2017. godine. Obnova je trajala deset meseci, a investicija je veća od 4,5 miliona evra.


PROČITAJTE JOŠ:
Savski venac: Obnovljene sale u dve osmoletke

TRISTANO SEČE VRPCU

SVEČANO otvaranje Kombank dvorane uveličaće Frančesko Tristano, svetski poznati pijanista klasične i elektronske muzike, i Simfonijski orkestar RTS, na čelu sa maestrom Bojanom Suđićem. Ograničen broj ulaznica za koncert otvaranja biće dostupan od 22. marta na blagajnama Eventima i Gigs tixa.