ŽUTI prah u parku Manjež, zatrovan smoki u Bloku 45, beli otrov u Skadarliji... Ova upozorenja već danima kruže među vlasnicima pasa na društvenim mrežama u kojima jedni drugima javljaju u kojem delu Beograda je bačen otrov za pse! Na fejsbuk-stranici "Bačen otrov - Beograd" postavljene su fotografije žute mase koja se nalazi na travi u parku Manjež, za koju su prolaznici prvobitno mislili da je farba.

Pročitajte još: TROVANjE KUĆNIH LjUBIMACA: Otrov "brži" od zakona

- Ta žuta smesa stoji tu od kraja novembra, liči na farbu, ali kad se priđe bliže oseća se čudan miris - glasi komentar Olge Belošević. - Prišla sam da vidim o čemu je reč, i osim što čudno miriše, unutra su stavljene neke kuglice, od kačamaka ili suvog hleba. Skrenula sam pažnju ljudima koji tu šetaju pse, međutim, niko ništa nije preduzeo.

Prema rečima sugrađana, otrovne supstance su bačene i na Altini, Banovom brdu, Medakoviću 2, Bloku 45. Alarmantno stanje je i u naselju Braće Jerković jer Beograđani tvrde da su svi parkovi oko pijace zatrovani. Navodno su ovde već uginula tri psa, pošto im je prethodno krenula pena na usta.

Oni koji primete nešto sumnjivo, na vreme udalje svoje ljubimce od raznih praškastih supstanci, ali zato stradaju napušteni psi i mačke.


VAKCINACIJA

JKP "Veterina Beograd" nastavlja akcije koje doprinose smanjenju broja napuštenih pasa i mačaka na ulicama Beograda. Građani koji žele da postanu vlasnici ostavljenih kućnih ljubimaca, starih do šest meseci, mogu otići u bilo koju ambulantu "Veterine Beograd", gde će njihovi čupavi prijatelji biti čipovani i vakcinisani.