TEHNIČKA škola u Mladenovcu, posle 54 godine od osnivanja, prvi put će biti renovirana. Sekretarijat za investicije Skupštine grada izdvojiće 66 miliona dinara za adaptaciju sprata škole sa rekonstrukcijom elektro-instalacija, kanalizacije i sanacijom svih toaleta.

Kako saznajemo u Sekretarijatu za obrazovanje, radovi će početi u aprilu, rok za završetak je pet meseci, tako da bi 600 đaka trebalo da novu školsku godinu dočeka u potpuno sređenom objektu. Projekat sanacije je završen, a u toku ove nedelje će biti raspisan tender za izvođača radova. Grad planira i sređivanje mladenovačke gimnazije, tako da će obe srednje škole koje postoje u ovom gradu, biti potpuno rekonstruisane.


PROČITAJTE JOŠ:
STANOVNICI VELIKE MOŠTANICE SE BORE SA SMRADOM: Ko je zaboravio odvodne cevi?

- U Tehničkoj školi u Mladenovcu krupnije popravke nisu rađene od osnivanja, a za 54 godine otkad postoji zamenjena je samo stolarija - kaže Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu. - Novca za ulaganje u škole ima i to će biti prioritet grada u 2018. godini. U toku je kompletiranje dokumentacije za izradu projekta za rekonstrukciju i adaptaciju Gimnazije u Mladenovcu, za koju će novac izdvojiti Kancelarija za javna ulaganja. Procena je da će ovaj posao koštati oko 75 miliona dinara, a u planu je sanacija krova, podova, fasade, stolarije, sale za fizičko.

Sređivanjem ove dve obrazovne ustanove, oko 1.200 mladenovačkih srednjoškolaca, dobiće znatno bolje uslove za rad.