PREPUNI minibusevi koji saobraćaju na svakih 15 minuta, svakodnevni su probem žitelja naselja Vojvoda Vlahović. Zato molbe i peticije da im se poboljša javni prevoz stanari svakodnevno podnose na šaltere Opštine Zvezdara, o čemu svedoči predsednik opštine Miloš Ignjatović.

- Stojimo jedni drugima na glavi - kaže Olivera B., stanarka ovog naselja. - Bilo bi znatno bolje da minibus u špicu ide na svakih od pet do deset minuta, a van špica na od 10 do 15 minuta. Ujedno, vozila bi trebalo da saobraćaju od pet sati ujutru do 23.30, a ne kao dosad, od 6.00 do 22.17.

Putnici strahuju i za bezbednost, pošto vozač nema dobru preglednost kada je vozilo prepuno, a nekad jedva "izvuče" uzbrdo toliki broj putnika.

PROČITAJTE JOŠ - MINIBUSEVI PUNI, NISMO BEZBEDNI: Krcata vozila na liniji 26L svakodnevna muka za stanovnike naselja Vojvoda Vlahović

Miloš Ignjatović, predsednik opštine Zvezdara, kaže da je svestan problema i da je nekoliko puta razgovarao o ovome sa Uglješom Mitrovićem, sekretarom za javni gradski prevoz.

- Građani moraju da budu svesni činjenice da je ovo naselje građeno neplanski i da je zbog loše infrastrukture i tehničkih karakteristika saobraćajnice, Direkcija za javni prevoz odlučila da žitelje prevoze minibusevi - kaže Ignjatović. - Znamo da se naselje širi i da ovakav vid prevoza ne zadovoljava potrebe sugrađana. Prošle nedelje sam zajedno sa čelnicima iz Sekretarijata razgovarao sa žiteljima, saslušali smo njihove zahteve i predloge. Videćemo šta ćemo da uradimo, odnosno da li će biti ubačeno još nekoliko minibuseva na ovoj liniji.

PROČITAJTE JOŠ - Dodatna vozila za liniju 26L

U nedavnom intervjuu za "Novosti, i Uglješa Mitrović izrazio je spremnost da se linija ojača.

NESAVESNO PARKIRANjE

IZ Sekretarijata za javni gradski prevoz navode da se na ovoj liniji susreću sa nekoliko problema i da traže najbolje rešenje.

- Zbog uskih ulica autobusi ovuda ne mogu da prolaze. Osim toga, sugrađani duž saobraćajnice parkiraju vozila što dodatno doprinosi otežanom kretanju minibuseva. Zato smo i odredili dva vozila koja idu na 15 minuta, kako bi mogla neometano da se mimoiđu duž trase. Veliki problem je i kiša, pošto ni odvodi ovde nisu dobro napravljeni, te se potoci slivaju niz ulicu.