- Ovo je kuća Velikog Brata, ovo je objekat koji je nama ostavljen kao dnevni boravak za decu. Tadašnja produkcija i tadašnja vlast, na čelu sa Draganom Đilasom iscrpela je sedam mogućnosti, odnosno sedam ugovora ne bi li došla do tog naziva za ovaj objekat, kako bi dobili sve dozvole koje su im potrebne za nesmetan rad ovde - rekao je Ljuba Jovanović, direktor SRC "Pionirski park".

Umesto dečjeg boravka odavde su krenuli prvi srpski rijaliti programi. Da je sve bilo unapred dogovoreno dokazuje činjenica da je rešenje o izgradnji postalo pravosnažno tek 3. aprila 2006. godinea objekat kuća Velikog Brata bila je sagrađena u 2005. godini.

- Inspekcija je došla, utvrdila je da se ovde gradi nešto u Pionirskom gradu, u šumi koja je zaštićena, nemojte mi samo reći da ovde u ovoj šumi i na ovakvom mestu nije srušeno ni jedno drvo, vidite i da je put kojim se dolazi nasilno asfaltiran, ovde je bila trim staza - naglasio je Jovanović.

Ni jedno dete nije ni ušlo, ni izašlo odavde, ali zato se obrtao veliki kapital. Dragan Đilas, inače suvlasnik Emotion-a sa 50 odsto vlasništva sa lažnim papirima, objekat za rekreaciju i učenje dece pretvorio je u kuću Velikog Brata, u biznis od koga je zaradio prvih nekoliko miliona čistog profita.

- Oni su od početka imali projekat, paralelno, u kojoj će napraviti kuću velikog brata, studio, kancelarije za svoju firmu, a pripremili dokumentaciju pod izgovorom da će biti objekat za dnevni boravak dece. Poruka građanima je da možete biti najgori pljačkaš svoje države, i da se pokrijete papirima, i da z ato ne odgovarate. I sutra opet hoćete da dođete na vlast, to je sramno i ja se nadam da se to više nikad neće ponoviti - kazao je Jovanović.

U toj kući zatekli smo smeće, mišolovke, delove scenografije, sve ono što ne liči na dnevni boravak za decu. Za 12 godina, koliko je trajao ugovor o zakupu između sportsko rekreativnog centra Pionirski grad i Emotion produkcije, čiji je suvlasnik bio Dragan Đilas, Pionirski grad nije zaradio ni dinara, a pare su se slivale u privatne džepove.

- Sportski centar nije ništa zaradio, dobio je ovakav objekat, navodno legalan objekat koji ne služi ničemu - istakao je Jovanović.

I sve je to urađeno za vreme demokratske vlasti.