NIZU vršnjačkog nasilja čini se da nema kraja! Poslednji incident koji je potresao prestonicu dogodio se juče u neposrednoj blizini Osnovne škole "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu u Rakovici. Učenik osmog razreda N. P. (14) ubo je šilom u leđa vršnjaka P. K. nakon dogovorenog pesničenja.  

Povređeni dečak prevežen je na lekarsko zbrinjavanje na Vojnomedicinsku akademiju i on je u stabilnom stanju.

Prema prvim informacijama, obračun dvojice maloletnika odigrao se oko 13 sati, u šumici koju lokalci zovu "borići",udaljenoj oko 1.500 metara od školskog dvorišta. Navodno, dečaci su ranije zakazali tuču, kako bi odmerili snage, a motiv je bila provokacija jednog od njih.

- N. P. je stalno zadirkivao P. K., koji je miran i dobar dečko - rekao nam je drug povređenog tinejdžera. - Njih dvojica se nisu družili van škole, nisu čak ni iz istog odeljenja.

Kako nezvanično saznajemo, dečaci su u suprotnim smenama, te je u dogovoreno vreme, jedan od njih izašao sa nastave, dok je drugi došao odkuće. Istog trenutka su započeli tuču. I sprovocirani P. K. nasrnuo je na N.P. i bez milosti počeo da ga udara. Kada je video da je svoju snagu dokazao, razjareni dečak odlučio je da obračun zaustavi. Okrenuo se od N. P., ali u tom trenutku, ovaj je poleteo na njega, izvadio šilo i naneo mu dva uboda u leđa.

Navodno, jedan od profesora čuo je žamor. Izašao je ispred škole, ali ni slutio nije šta se nekoliko minuta ranije desilo. Kada su mu učeniciispričali strašan događaj, alarmirao je policiju i pozvao Hitnu pomoć, koja je povređenog P. K. prevezla na Vojnomedicinsku akademiju. Kako smo saznali, dečak će već danas biti pušten na kućno lečenje.

Đaci OŠ "Vladimir Rolović" među sobom pričaju da su obojica učesnika incidenta ranije pravili probleme. Često su izbacivani sa časova, a čak se spekuliše da je jedan od njih prebačen iz druge škole. Ipak, direktorka oveosmoletke Marija Čekanović, nije želela detaljnije da komentariše događaj odprethodnog dana, ali ove navode demantuje.

- Učenici su primereni đaci i do sada nisu imali sukob - kaže Čekanović. -Do ovog trenutka nikada nisu pokazivali bilo kakve znake nasilnog ponašanja.

Kako saznajemo, ovaj slučaj vršnjačkog nasilja preuzelo je Odeljenje zamaloletnike. Napadač N. P. tokom večeri je saslušan u policiji, u prisustvu roditelja.NIJE PRVI PUT

NAŽALOST, ovaj slučaj vršnjačkog nasilja ne dešava se prvi put u OŠ "VladimirRolović". Kako smo nezvanično saznali, samo desetak dana pre jučerašnjegkrvavog incidenta, dogodio se još jedan, veoma nalik ovom. Dečak sedmograzreda povređen je posle kavge sa drugom iz odeljenja. Svađa se završilaubodom nožem u butinu, a događaj se odigrao iz školske zgrade.

UBISTVO U PANČEVU

U UGOVORENOJ tuči u Pančevu, prošle nedelje brutalno je ubijen Ivan Adamov(16). Njega je nožem usmrtio N. S. (17), a motiv za pesničenje, navodno, bioje dug od 1.000 dinara koji je žrtva napravila. Obojica učesnika bila su odranije poznati pančevačkoj policiji.