KINESKI kulturni centar na Novom Beogradu će biti završen na proleće 2019. godine. Investicija je vredna 45 miliona evra, a budući objekat imaće 32.000 kvadrata, rekao je juče prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

U društvu ambasadora Kine Li Mančanga, Mali je još jednom ponovio da je izgradnja prvog kineskog kulturnog centra u Evropi još jedna potvrda prijateljstva dvaju naroda.

- Sve što je dogovoreno u Beogradu, to je i realizovano. Kao gradonačelnik, Siniša Mali mnogo radi za Beograd, ali i za zajedničku saradnju Kine i Srbije - rekao je ambasador Li Mančang.


PROČITAJTE JOŠ:
Novogradnja zatrpala Singidunum

Objekat u Ulici trešnjinog cveta, zida se na najnižoj koti u Beogradu. Mali je rekao da se "kota 66 nalazi pet-šest metara ispod nivoa Save i Dunava i niži je objekat od bilo kog objekta koji se radi u okviru projekta "Beograd na vodi".

Trenutno se na objektu ispumpava voda / Foto Beoinfo

- Radovi se na ispumpavanju podzemnih voda izvode bez problema, kao što se izvode i na projektu "Beograd na vodi". Kineski kulturni centar na Novom Beogradu omogućiće našim sugrađanima da bolje upoznaju Kinu, a Kini da na pravi način predstavi svoje znanje, istoriju, tradiciju - zaključio je Mali.


TOPLOVOD I FABRIKA

MALI je zahvalio ambasadoru Mančangu na saradnji i podsetio da su nedavno u Budimpešti sa kineskim kompanijama potpisani sporazumi o izgradnji toplodalekovoda od TENT u Obrenovcu do elektrana u Beogradu. Potpisan je i sporazum o završetku primarne kanalizacione mreže i izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom Selu.